Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Waterink: ‘Zo’n beetje de hele Bollenstreek hing aan de lijn’

De Treffers, de huidige nummer drie op de ranglijst in de Tweede Divisie, maakte dinsdag de komst van spits Tim Waterink bekend. De 25-jarige inwoner van Arnhem en huidige spits van derdedivisionist Hercules uit Utrecht treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Thijs Waterink. Topamateurvoetbal.com sprak met de Arnhemmer over zijn overgang naar Groesbeek.

Het moeten drukke weken geweest zijn voor je?

,,Dat klopt. Nat het interview met jullie na de bekerwedstrijd tegen NAC waarin ik aangaf dat mijn ambitie op Tweede Divisie-niveau lag, ben ik door veel clubs gebeld. Zo’n beetje de hele Bollenstreek heb ik aan de lijn gehad. Ik heb ook met veel clubs gesproken. Wat mij wel opviel, is dat weinig clubs zich echt verdiepen in je profiel omdat ik natuurlijk woonachtig ben in Arnhem Desalniettemin heb ik serieus overwogen om naar de Randstad te verhuizen.”

Uiteindelijk was daar het telefoontje uit Groesbeek?

,,Ja, De Treffers is heel geduldig geweest en heeft mij meerdere keren bekeken door verschillende mensen binnen de club, inclusief trainer Leeroy Echteld. Toen ze contact met mij opnamen voor een gesprek was dat een “droom” voor mij die uitkomt. Mijn vader heeft bij De Treffers natuurlijk geweldige successen gekend met als één van de hoogtepunten het landskampioenschap bij de amateurs in 1992. Ik heb in de jeugd ook veel tegen De Treffers gespeeld en zodoende ken ik de club ook goed. Het voelt een beetje als thuiskomen.”

Wat is je ambitie voor volgend seizoen? Want er staat natuurlijk al een aardige ploeg. 

,,Dit is de volgende stap waar ik naar op zoek was. Mijn doel is om zoveel mogelijk te gaan spelen. Ik ga hier mijn stinkende best voor doen. Tijdens de gesprekken met De Treffers kreeg ik wat statistieken voorgelegd waaruit bleek dat ik in de laatste 62 wedstrijden 42 keer gescoord heb. Mijn doel is ook om bij De Treffers die 20 goals te maken waar ik elk jaar naar streef.”

Wat was de reactie van je vader toen je vertelde dat je naar De Treffers ging?

,,Mijn vader was net zo blij als ik. Ik ken natuurlijk zijn verleden bij De Treffers en dat ik zijn voetsporen treed is mooi. Maar dit is nog maar het begin. Ik moet het binnen de lijnen laten zien en heb nog niets bereikt. Voor mijn vader is het prachtig omdat hij straks weer allemaal oude bekenden tegenkomt om zo verhalen op te halen.”

Nu eerst met Hercules het seizoen afmaken: wat zijn nog de doelstellingen?

,,Het is natuurlijk absurd hoe het competitieverloop is in de Derde Divisie Zondag. Met de 33 punten die wij hebben, zouden wij in iedere andere competitie bij de eerste twee of drie ploegen behoren. Het zegt natuurlijk ook iets over hoe goed ADO’20 het doet. Woensdag vertrekken wij naar Spanje voor een trainingskamp om ons voor te bereiden op de tweede competitiehelft. Ik wil graag afscheid nemen bij Hercules met een prijs en het liefst promotie. Wij behoren tot de beste twee of drie ploegen van de competitie, vind ik. En hoe mooi zou het dan zijn om je oude ploeg volgend seizoen op een niveau hoger tegen te komen.”