Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Maurice Verbunt: “Tegen OJC Rosmalen zullen we mentaal top moeten zijn”

Groene Ster is het seizoen met wisselend succes begonnen. De club uit Heerlerheide wist BVV Barendrecht uit het bekertoernooi te stoten en mag zich nu opmaken voor een wedstrijd in de laatste voorronde, op woensdag 21 september, tegen competitiegenoot HVCV Quick om het hoofdtoernooi te bereiken. Aan de andere kant was er afgelopen zondag een 0-2 nederlaag tegen ADO ’20 bij de competitieouverture. De logische vraag naar aanleiding van het bovenstaande aan Verbunt is dus hoe hij inschat dat zijn team er nu voor staat. 

“Ik denk dat we een prima prestatie hebben geleverd tegen Barendrecht, maar dat we tegen ADO’20 kansloos waren. We stonden bij rust al met 0-2 achter. Na rust, met name in de 73e minuut, kregen wij nog wel een mooie kans op een tegentreffer, maar anderzijds kreeg ADO ’20 ook nog kansen op meer. Ik beschouw ADO ’20 als een van de titelfavorieten. Ze waren écht wel een stukje beter dan wij waren, dus die nederlaag voor ons zie ik als een logische.” 

Heb je het idee dat je team al een beetje klaar is voor deze competitie? 

”We hebben natuurlijk een veel te korte voorbereiding gehad. Daar wil ik de nederlaag tegen ADO ’20 overigens niet op afschuiven, maar de groep heeft maar 2 weken vrij gehad.” 

Was dat niet lastig voor al je selectiespelers in verband met op vakantie gaan?

“Jawel. Ik heb bijvoorbeeld spelers in de selectie die voor de klas staan. Wij in het zuiden waren dit jaar de laatsten die schoolvakanties kregen. Daar moeten die jongens zich dan ook op aanpassen en dat schuurde dan weer met onze belangen. Ook heb ik spelers die een eigen bedrijf hebben en die daar rekening mee moesten houden. Normaal heb je een voorbereidingsperiode van zes weken. Nu moest dat noodgedwongen naar vier weken. Kortom; niet ideaal.” 

Je hebt niet heel veel nieuwe spelers in de selectie van dit seizoen. 

“Nee, en dat is dan weer een voordeeltje. We hoefden niet heel veel te wennen.” 

Heeft de nederlaag tegen ADO ’20 nog aanleiding gegeven om tactisch of qua veldbezetting aanpassingen te maken voor de wedstrijd bij OJC Rosmalen? 

“Nee hoor.  Ik heb enkele geblesseerden die mogelijk niet inzetbaar zijn zondag, maar het hele idee van hoe wij willen spelen gaat niet na één nederlaag op de schop. We zullen tegen OJC mentaal top moeten zijn. Die club is net gepromoveerd, heeft een grote aanhang en een team dat stevig kan voetballen. Dat kunnen wij ook maar dan zullen we er wel vanaf het begin klaar voor moeten zijn. Over onze voetbalkwaliteiten maak ik me verder geen zorgen; die zijn Derde Divisie waardig. De koppies zullen er zondag klaar voor moeten zijn.” 

Je verwacht niet eenzelfde tegenstander als afgelopen zondag? 

“Het is een promovendus. Dan zou je kunnen denken dat je die wel kunt hebben. Echter zijn promovendi vaak juist teams die het eerste jaar verrassend goed voor de dag komen. Ik weet niet of dat voor OJC ook gaat gelden, maar laten wij niet de fout gaan maken om OJC te onderschatten. Dat bedoel ik ook met mentaal klaar zijn voor de wedstrijd van zondag.”