Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie Zondag: Henry Opoku van ADO ’20

Wat zich – op wellicht een heel kleine periode na toen VVSB wat momentum had  – al het hele seizoen aandiende, werd zondag een feit. ADO ’20 kroonde zich tot kampioen van de Derde Divisie Zondag. De Heemskerkers lieten in hun kampioenswedstrijd geen spaan heel van JOS/Watergraafsmeer: 5-0. Één van de uitblinkers was Henry Opoku: de rechtsback is door de bezoekers van Topamateurvoetbal.com verkozen tot Speler van de Week van de Derde Divisie Zondag.

Los van zijn voetballende kwaliteiten is een kracht van Opoku dat hij zich gewaardeerd weet door supporters. Dat was bij Quick Boys al het geval en bij ADO ’20 wederom. Hij wordt in het wedstrijdverslag op de clubsite omschreven als een ‘populaire ADO ’20-verdediger’. Opoku zette de kroon op een sterk optreden door de 3-0 te maken. Na een individuele actie werd zijn schot in eerste instantie nog gekeerd door doelman Sudibyo, maar de rechtspoot was er als de kippen bij om de rebound te benutten.

De 31-jarige Opoku is bezig aan zijn tweede seizoen bij ADO ’20. Eerder speelde hij dus bij Quick Boys en ook bij OFC, SDZ, EDO en Blauw-Wit.