SAMENVATTING DERDE DIVISIE ZONDAG | Zure nederlaag VVSB, gelijke spelen troef

Met nog zes wedstrijden te spelen lijkt er een soort van “vorentscheidung” te zijn zoals onze Oosterburen dat altijd mooi zeggen, in de strijd om de titel. ADO’20 wist de IJmond derby met groot machtsvertoon naar zich toe te trekken, terwijl concurrent VVSB een dure nederlaag leed in en tegen Gemert (3-1).

Het verschil op de ranglijst groeide daardoor naar vijf punten. VVSB kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand door een benutte strafschop van Jasper Waalkens. Tim de Rijk trok kort na rust de stand gelijk, maar Lammers en Herman bezorgde Gemert in het laatste kwartier drie belangrijke punten, VVSB met een kater achterlatend.

Gelijke spelen

Opvallend was het groot aantal gelijke spelen deze speelronde. Maar liefst vijf van de negen wedstrijden eindigde in een remise. Vooral de ploegen in de onderste regionen van de ranglijst zullen hier een weinig bevredigend gevoel aan overhouden. Hekkensluiter Dongen kwam thuis in de wedstrijd tegen nummer vier Blauw Geel op voorsprong, maar moest na rust toch de gelijkmaker incasseren. Blauw Geel’38 wist dus opnieuw niet te winnen, en verzuimde daarmee in te lopen op Hercules in de strijd om plek drie.

De Utrechters speelde in Haaksbergen in een leuke pot gelijk tegen HSC’21 (2-2). Een stand die al bij rust was bereikt. Ook UNA profiteerde niet van het puntverlies van Hercules. De Brabanders speelde op donderdagavond al hun wedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer. In de slotfase incasseerde de ploeg trainer Harrie Goomans een treffer van Raven Bergwijn (1-1).

Derde periode

In de “early stages” van de derde periode deed Quick goede zaken. De Haantjes wonnen op eigen veld met 3-1 van UDI ’19, en zijn daarmee na ADO’20, de beste ploeg in de derde periode met twaalf punten. Regiogenoot TOGB kwam in Breda niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Baronie, een stand die al bij rust was bereikt.

Beide ploegen schoten niet veel op met dit resultaat. Baronie lijkt zich te kunnen gaan voorbereiden op wedstrijden voor promotie/degradatie. Het gat naar een veilige plek bedraagt op dit moment 10 punten. Andere ploeg die zich in de strijd om de derde periode lijkt te gaan mengen is Unitas. De roodbroeken wonnen thuis met 3-1 van OJC Rosmalen, mede dankzij twee treffers van spits Robert Mutzers. De ploeg van trainer Hans de Jong staat op drie punten achter Quick.