Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Paul van der Helm: ,,Ik denk dat die derby tegen Rijnsburg voor ons wordt”

Quick Boys won de seizoenouverture uit bij TEC afgelopen zaterdag met 3-1, waar het volgens de doelman van de Katwijkers best nog iets ruimer had mogen uitvallen. Rijnsburgse Boys, de tegenstander van komende zaterdag, stelde enigszins teleur door een 0-0 tegen SVV Scheveningen. De vorig jaar zo veel scorende Uien kwamen niet door de defensie van de Schollekoppen. Zaterdag dus de eerste bollenstreekderby van het nieuwe seizoen op sportpark Nieuw Zuid. “Helaas zonder publiek uit Rijnsburg”, zo zegt doelman Paul van der Helm van Quick Boys. “Het is toch altijd mooier als er uit- en thuispubliek bij mag, maar dat is nu helaas niet zo.”

Zijn jullie al enigszins op elkaar ingespeeld?

,,Jawel. Wij hebben met Owusu en Bjelica weliswaar twee nieuwe spelers achterin, maar met laatstgenoemde heb ik vroeger al samengespeeld, dus dat voelt voor mij al heel vertrouwd aan. En Owusu speelt natuurlijk al lang op dit niveau, dus ook van hem weet je wel wat hij kan.”

Jullie hebben niet echt heel veel oefenwedstrijden gespeeld. Dat zal niet voor niets zijn geweest?

,,Nee dat heeft Edwin Grünholz bewust zo gedaan. Hij wilde vooral veel trainen in de voorbereiding en dat hebben we dus ook gedaan.”

Jij draagt nog steeds het rugnummer 1 en stond in Tiel ook in de basis. Houdt dat in dat jij de concurrentieslag met Michael Fabrie hebt gewonnen?

,,Laat ik zeggen dat het er voorlopig zo uit ziet ja. Maar, zoals overal, geldt ook bij ons dat ik zal moeten laten zien dat dat ook terecht is. Ik zal me gewoon moeten blijven bewijzen.”

Komende zaterdag de derby tegen Rijnsburgse Boys, dat wat minder goed aan het seizoen is begonnen dan jullie.

,,Op zich is dat zo, maar het is een derby. Die wedstrijden staan altijd een beetje op zich. Maar het is wel prettig dat wij met een driepunter zijn begonnen. Dat geeft ons in ieder geval ook het vertrouwen op succes tegen Rijnsburgse Boys. Ik denk dat die derby tegen Rijnsburg voor ons wordt.”

Aan welke cijfers mogen we dan denken?

,,Ik houd het er op dat wij met 2-0 gaan winnen.”