REPORTAGE | Scheveningen neemt na krappe zege op Jong Volendam afstand van degradatieplaatsen

Met nog acht wedstrijdronden te gaan in de Tweede Divisie lijkt SVV Scheveningen zich in de maand maart te ontworstelen aan de degradatiestrijd van de Tweede Divisie. Het team van John Blok won voor de derde keer op rij en nam daarmee vier punten afstand van TEC, de club die de bovenste P/D-positie op de ranglijst inneemt. Scheveningen was veel sterker dan Volendam maar ging slordig om met de kleine en grote kansen die het kreeg. Het gevolg daarvan was dat de spanning tot de laatste minuut in de wedstrijd bleef.

Die wedstrijd begon overigens tien minuten later dan gepland. De wijdbroeken hadden enige tegenslag onderweg (een file) en kennelijk was daar bij vertrek uit Volendam geen rekening mee gehouden.

Verdediger Volendam helpt Scheveningen

Dat Scheveningen de verdiende winnaar was stond buiten kijf. De brigade van John Blok speelde in feite een prima eerste helft, maar had die met 5-1 moeten afsluiten in plaats van 1-1. Als die eerste stand bij rust op het bord zou hebben gestaan zou de thuisclub nog altijd meer dan de helft van haar kansen hebben gemist.

Scheveningen speelden de jonge Voledammers in feite op een hoopje, maar liet het scoren van doelpunten te lang na. Nadat Ruben Koorndijk en Tim Peters nog binnen het doelvlak hadden gemikt maar doelman Barry Lauwers zagen redden, hielp Walleed Ait Abdelllah de thuisclub aan de 1-0-voorsprong. Mehmet Aldogan liet niet voor het eerst een gevaarlijke voorzet van zijn rechtervoet vertrekken en de ongelukkige centrale verdediger schoof de bal van dichtbij langs zijn eigen doelman.

Onverwachte gelijkmaker

Scheveningen zette meteen door en kreeg nog wat kansen voordat Volendam zich eindelijk een keer aan de overkant meldde. David Petrovic raakte de bal echter slecht waardoor doelman Maatsen niet voor de eerste keer op de proef werd gesteld. Scheveningen combineerde ondertussen soepel door de Volendamse linies en dat leverde kansen op voor onder meer. Lex Immers en Lorenzo van Kleef. Het ging allemaal net naast of over.

Aan de andere kant was het bij de tweede kans voor FC Volendam wel meteen raak. Tayrell Wouter kreeg voldoende ruimte om van buiten de zestien uit te halen en dat deed hij heel knap ook. Sven van der Maaten was kansloos op het harde schot dat in de benedenhoek tegen het net plofte: 1-1.

Het deed niets af aan het overwicht van Scheveningen dat soepel bleef combineren maar de aansluitende kansen ook bleef missen. Peters, Koorndijk en Aldogan misten het doelvlak en Immers kwam tot een poging in het zijnet, voor rust veranderde het niets aan de score.

Koorndijk helpt Scheveningse aanval

Volendam zette direct na de pauze Lequincio Zeefuik in de spits en die bracht met zijn lengte en snelheid wat meer leven in de Volendamse aanval. Het was de korte periode waarin Volendam tegen alle logica in op voorsprong had kunnen komen. Doelman Van der Maaten was echter attent, onder meer bij een 1 op 1 situatie met Jordi Blom. Ook Zeefuik kon de laatste kans die Volendam kreeg niet omzetten in een treffer, alweer door attent reageren van de Scheveningse doelman.

Aan de overkant hielp linksback Ruben Koorndijk zijn team door met een prachtig schot in de linker bovenhoek de winnende 2-1 te maken. De 3-1 had ook daarna nog vier of vijf keer kunnen en moeten vallen, maar het vizier van de Scheveningse voorwaartsen bleef fout afgesteld.

Volendam kwam in de slotfase niet meer in de buurt van het Scheveningse doel. De thuisclub zakte wat verder in en de oranjehemden konden het compact spelende team van John Blok in de eindfase van de wedstrijd niet meer verontrusten.