Tweede Divisie | De Treffers opent het bal met zege op IJsselmeervogels

Na een extra lange winterstop gaven IJsselmeervogels en de Treffers vanmiddag het startschot voor een lange tweede seizoenshelft in de Tweede Divisie. De thuisploeg trok daarbij aan het langste eind: 1-0.

Op sportpark Zuid kregen de toeschouwers een gelijk opgaande eerste helft voorgeschoteld, maar wel één met weinig noemenswaardige momenten voor beide doelen. Hoogtepunt was een vrije trap van Danny van den Meiracker, al in de beginfase. De poging van de IJsselmeervogels-aanvaller ging echter over de goal van Treffers-doelman Niels Kornelis.

Na de thee kwamen de Vogels beduidend sterker uit de kleedkamer. Kornelis was in de openingsfase van de tweede helft een sta-in-de-weg op pogingen van Jerrel Hak en Pieter Langedijk. Toch slaagde de Treffers er gedurende de tweede helft in de wedstrijd naar zich toe te trekken. 22 Minuten voor tijd werd de 1-0 nog afgekeurd wegens buitenspel, maar enkele minuten later was het wel raak. Een schot van Tjeu Langeveld werd door Mitch Willems in het eigen doel gewerkt: 1-0.
IJsselmeervogels ging op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er, op een schot van Langedijk na, niet in veel mogelijkheden te creëren.

Anderzijds verzuimde de Treffers het duel vroegtijdig te beslissen via invaller Maertzdorf die doelman Schaap op zijn weg vond. Zo bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal, maar kan de Treffers de eerste driepunter van 2022 noteren.

Volgende week zaterdag, wanneer er net als deze week ruimte is voor inhaalwedstrijden, mag de ploeg uit Groesbeek opnieuw aan de bak. Het eerder afgelaste duel bij Kozakken Boys staat dan op de rol. IJsselmeervogels komt niet voor de competitie in actie, omdat de Burgemeester van Veenendaal het uitduel met GVVV voor die datum verbood.