Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Gautam Kalpoe: “Scheveningen moet nog fitter worden”

Dinsdag- en woensdagavond wordt de vierde wedstrijdronde in de top van het amateurvoetbal gespeeld. SVV Scheveningen, uitkomend in de Tweede Divisie speelt een thuiswedstrijd op Houtrust tegen Kozakken Boys uit Werkendam. Topamateurvoetbal.com informeert bij verdediger Gautam Kalpoe van de Schollekoppen hoe de club er voor staat. 

  • Hoe vind je dat het tot nu toe loopt met het team Gautam? 

“Als ik het in één zin moet samenvatten: we moeten fitter worden. We hebben nog te veel spelers die uit blessures terug komen, veel spelers die nog steeds pijntjes hebben na trainingen, spelers die met een terugslag te maken hebben na een eerdere blessure. We hebben nogal wat spelers die gewoon nog niet op 100% zitten. Dat is lastig voor die spelers en ook voor het team als totaal.“ 

  • Vorig seizoen hadden jullie een vliegende start met zeges bij HHC en tegen Spakenburg. 7 Punten uit 3 wedstrijden. Nu is het 1 punt. Dat is lastig? 

“Ik had nu ook liever 7 punten gehad, maar het is niet zo. Vorig seizoen zakte het na die eerste 3 wedstrijden wat in, nu hopen we juist dat we alleemaal steeds fitter gaan geraken en dat we daardoor nu ook punten en overwinningen gaan halen.” 

  • Jullie hadden ook bepaald geen gemakkelijke start met de nummers 1,2 en 4 van het vorige seizoen. 

“Nee,dat is natuurlijk geen ideale seizoensopening, maar goed, dat is iets wat wij nu eenmaal niet in de hand hebben. We hopen de komende weken meer punten te gaan halen.” 

  • Jullie wachten nog steeds op jullie eerste doelpunt. Vreet dat aan het team? 

“Nee hoor. We weten waar we mee bezig zijn, weten ook hoe het komt dat we nog niet optimaal presteren en werken hard om tot resultaten te komen. We zitten echt vol vertrouwen dat het beter wordt als we fitter worden. Als dat in orde is kunnen we ons spel zoals we dat vorig seizoen lange tijd speelden ook weer gaan spelen. Dan zetten we weer vroeger druk en proberen we vanuit een goede defensieve organisatie tot snelle aanvallen te komen en daarmee wedstrijden te winnen.” 

  • Want dat laatste aspect komt er vooral nog niet uit ? 

“Nee, nog onvoldoende in ieder geval. Jullie verslaggever (Henk Kasius, T.U.) verwoordde het afgelopen weekend nog goed in zijn verslag. Wij verloren weliswaar slechts met 1-0 bij Katwijk maar we kwamen nauwelijks bij  hun goal in de buurt. Dat moet dus beter worden de komende tijd en dat zal ook gebeuren als we wat verderop in de competitie zijn.” 

  • Komende dinsdag komt Kozakken Boys op bezoek in Scheveningen. Dat team scoort weliswaar veel maar heeft ook al 9 tegengoals geincasseerd in de seizoensopening. Is dat wellicht een mooie tegenstander om die nul uit de ranglijst te schieten? 

“Ook Kozakken Boys is een gerenommeerde tegenstander. Maar ik ben met je eens, we zullen moeten gaan voor drie punten. Ik denk ook dat wij met onze eensgezindheid, teamgeest en de wil om te winnen een kans maken op de zege”. 

  • Op welke score kom je uit? 

“Een soort ideaalplaatje is dat we op en 1-0 voorsprong weten te komen en vervolgens, omdat Kozakken Boys moet aanvallen wij gebruik kunnen maken van de ruimte bij hun achterin en de tweede kunnen maken. Dat zou 2-0 betekenen. Daar teken ik voor.”