Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Pieter Mulders: ,,Met welk systeem maakt me niet uit, ik wil gewoon winnen van TEC”

Afgelopen zaterdag debuteerde  OFC uit Oostzaan met een nipte nederlaag bij IJsselmeervogels in de tweede divisie. Trainer Pieter Mulders hield er een zuur gevoel aan over, want naar zijn smaak was een zege voor zijn team zeker mogelijk, vooral gezien het veldoverwicht en de daaraan gekoppelde kansen voor zijn team in de tweede helft.

Jullie debuut in de Tweede Divisie was in ieder geval verdienstelijk te noemen.

,,Nou ja, ik denk gewoon dat wij de zege verdienden. Ik was nog niet eens tevreden geweest als het 1 punt had opgeleverd, maar daar heb ik nu verder niks meer aan. We speelden een aantal mooie kansen bij elkaar, waren spelbepalend maar zij maakten er uiteindelijk eentje meer dan wij.”

Dan raak je ook je rechtsback Fons Gemmel nog kwijt tijdens de wedstrijd. Hoe is het met hem?

,,Donderdag is er een MRI-scan gemaakt. Kruisband gescheurd. Ik vermoed dat we hem niet meer terug zien dit seizoen.”

Je hebt nog meer blessures?

,,Ja, in totaal mis ik nu zes spelers. Nieuwkomer Veerman loopt met een gebroken pols rond dus doet ook  niet mee. Het is een beetje puzzelen.”

Komend weekend komt TEC op bezoek. Al een idee hoe je die gaat bestrijden?

,,Natuurlijk ben ik er wel mee bezig, maar in welk systeem weet ik nog niet. En met welk systeem we het gaan doen maakt mij ook niet uit. Ik wil gewoon winnen van TEC.”

Je kijkt daarbij ook naar wat en wie TEC op het veld brengt?

,,Nou, je weet dat het een team met veel ervaring is. Dat neem je mee in wat je besluit te gaan doen. Overigens ga ik toch gewoon uit van wat wij zelf willen. Ik ga mijn team niet aanpassen aan TEC. Dat is misschien iets dat je zou gaan overwegen als je zes keer op rij dik hebt verloren, maar zover zijn we nog lang niet. Het is zelfs zo dat wij kracht putten uit het feit dat we IJsselmeervogels na rust onze wil hebben opgelegd. Dan mogen we toch ook met overtuiging beginnen aan de wedstrijd thuis tegen TEC?”

Waar gaat het cijfermatig op uitdraaien?

,,Ik denk dat wij met 2-0 gaan winnen.”