Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Tweede Divisie: Lars Jansen van Noordwijk

Als een keeper na een zege met twee heel late goals wordt verkozen tot Man of the Match weet je eigenlijk genoeg. Jesper de Vré en Dylan Rietveld scoorden de goals tegen Kon. HFC (2-1), maar de overwinning van Noordwijk viel voor een heel groot deel op het conto van Lars Jansen te schrijven. De doelman is door de bezoekers van de website Topamateurvoetbal.com verkozen tot speler van de week van de Tweede Divisie.

Gek werden ze er bijkans van bij Kon. HFC. De Haarlemmers doken met grote regelmaat in kansrijke positie op, maar iedere keer was daar Jansen om een tweede tegengoal te voorkomen. De keeper was kansloos op een strak ingeschoten penalty van Zakaria Eddahchouri, maar zorgde er daarna hoogstpersoonlijk voor dat Noordwijk nog in de race voor een resultaat bleef. Dat het uiteindelijk voor de roodwitten een beloning van drie punten werd, was absoluut teveel van het goede. Maar niemand die daar om maalde bij de thuisploeg.

De goalie voetbalde in de jeugd ook nog voor Argon en BSM. Hij was lange tijd veldspeler (spits), maar besloot in de O17 de keepershandsschoenen aan te trekken. Al snel bleek hij talent te hebben. Go Ahead Eagles pikte hem op en via VVSB kwam hij in de zomer van 2021 bij Noordwijk terecht.