Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Bart Ebbers van Jong NEC naar De Treffers

Bart Ebbers speelt volgend seizoen zijn wedstrijden nog altijd in de regio Nijmegen, maar in plaats van Jong NEC zal de 21-jarige middenvelder dan het shirt dragen van tweede divisionist De Treffers. Dat maakte zijn nieuwe club woensdag bekend via de clubkanalen.

De 21-jarige Ebbers, die ook als rechtsback uit de voeten kan, kwam maar liefst 13 jaar uit voor de jeugdelftallen van de Nijmeegse eredivisionist. Dit seizoen kwam hij tot 18 wedstrijden in jong NEC, waar hij ook langer had mogen spelen. Hij besloot echter zelf dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, omdat de concurrentie voor bij NEC groot was, en een doorbraak in het eerste elftal – vooralsnog – uitbleef.

De nieuwe aanwinst is op de website van de club enthousiast over zijn overstap: “Vroeger heb ik in Siebengewald gewoond, tegen de grens met Duitsland. Destijds had ik geregeld trainingen van de VTI-voetbalschool op het sportpark van De Treffers en dus is het sportpark bekend terrein voor mij. Momenteel woon ik in Milsbeek en ik vind het dus erg mooi dat ik mijn carrière ga vervolgen bij de succesvolste en een van de grootste clubs in de regio.”, zegt Ebbers, die verder aangeeft al een deel van de selectie te kennen uit de NEC-opleiding.

In een eerder stadium bereikte de Treffers al overeenstemming met onder andere Matthijs van Nispen en Willem den Dekker om komend seizoen de clubkleuren te verdedigen.