Nederlaag bij Rijnsburgse Boys tekent seizoen Excelsior Maassluis: ,,Het is niet wat we ervan verwacht hadden”

Doelman Tom Boks vond de nederlaag bij Rijnsburgse Boys terecht, maar geflatteerd. ,,Na de 2-1 knakken we en kunnen zij verder uitlopen.” De fase rond de derde Rijnsburgse treffer, een curieuze kopbal van Dani van der Moot die tergend langzaam buiten bereik van Boks bij de paal binnen valt, beschrijft, volgens de goalie, het best de fase waarin Excelsior Maassluis momenteel zit. ,,Wij raken zelf kort daarvoor de paal en krijgen vervolgens zo’n doelpunt tegen.”

Excelsior Maassluis staat op de dertiende plaats met 29 punten. De afstand naar het linkerrijtje is net iets groter dan de afstand naar een nacompetitieplek. Bovendien heeft TEC nog twee wedstrijden in te halen. Als die allebei gewonnen worden gaat de ploeg uit Tiel over de Tricolores heen en komt de stippellijn van de nacompetitie akelig dichtbij.

,,We staan nog niet in de gevarenzone,” vindt Boks. ,,Maar het seizoen is niet wat we ervan verwacht hadden.” Zijn ploeg was, met name in het eerste bedrijf, niet minder dan Rijnsburgse Boys. ,,Ik denk dat wij voor rust zelfs de betere kansen hadden,” zegt Boks. Het was echter Rijnsburgse Boys dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Die schade werd twee minuten later alweer gerepareerd door Pieter Langedijk. De goal van Delano Assante een klein kwartier na rust was er echter eentje te veel voor Excelsior Maassluis. Boks zag zijn ploeg ineenstorten en kreeg nog twee tegentreffers te verwerken.

,,De komende weken krijgen we een aantal thuiswedstrijden tegen ploegen waar we zeker van kunnen winnen,” besluit Boks. ,,Dan hebben de kans om definitief uit de gevarenzone te komen.”