Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | HSC’21 maakt het zich onnodig moeilijk in Uden bij UDI ’19

HSC’21 heeft via een 1-2-zege in Uden op UDI ’19 de vijfde plaats weten te bemachtigen op de ranglijst in de Derde Divisie Zondag. Daarnaast is men ook nog steeds de trotse leider (met zes punten uit twee wedstrijden) in de strijd om de derde periodetitel, rechtgevend op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.

Slechts een remedie voor UDI’19: winnen!

Voor de thuisploeg gold maar een remedie deze middag: winnen. Een lastige opgaaf tegen een ploeg die vorige week in eigen huis Quick met niet minder dan 5-0 wist te verslaan.

In het Brabantse land werd het een eerste 45 minuten die het aankijken nauwelijks waard was. Weliswaar had HSC’21 technisch het betere van het spel maar kansen creëren en scoren kwamen nog niet voor in het woordenboek van de Haaksbergse ploeg.

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd; speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af en kregen de beide doelmannen amper werk te verrichten.

Toen arbiter Robbie Tiesinga in de 24e minuut een penalty gaf aan HSC’21 voor het onderuit halen van Zeki Erkilinc en Jules Stokkers het vonnis voltrok(0-1) leek UDI’19 al een verloren duel te spelen. Doordat Witbreuk en Stokkers in het verdere verloop niet scherp waren bleef het echter bij 0-1 halverwege.

Ander systeem lag UDI beter…

Na de thee schakelde Lodewijk de Kruif over naar het 4-3-3 systeem; Dani Theunissen en Lars van Geelkerken namen de plaats in van Teun Bloem en Jan van den Haterd.  UDI’19 roerde zich meer en meer en gaf HSC meer tegenstand zonder overigens echt gevaarlijk te worden.

Toen in de 57e minuut uit een pass van Zeki Erkilinck Stef Ottink geweldig uithaalde leek de strijd definitief gestreden (0-2). Met de nadruk op leek want vijf minuten later wist UDI’19 zowaar de aansluitingstreffer te scoren.

Al had m en daarbij wel de hulp nodig van HSC,21 doelman Bob Peterman. De verder overigens foutloos keepende doelman was al twee maal op de vingers getikt door Tiesinga om geen tijd te rekken bij het uittrappen.

Toen Peterman weer in de fout ging werd het een vrije trap; onberispelijk ingeschoten door Stijn van den Broek die de spanning daarmee terugbracht(1-2).

Peterman brengt zijn ploeg in de problemen

Peterman was zich er na afloop terdege van bewust dat hij zijn ploeg nog een benauwde slotfase had bezorgd. ,,Het was een ongelukkig moment. Ik stond even iets te lang te twijfelen hoe ik deze situatie op zou gaan lossen. Blijkbaar te lang naar de zin van de arbiter die een vrije trap gaf die ze er ook nog inknalde.”

De aan zijn 2e HSC’21-seizoen bezig zijnde Peterman baalde als een stekker want “Ze werden daarna niet echt gevaarlijk maar 2-1 is toch een tricky stand. De bal hoef maar een keer verkeerd te vallen en het is gelijk”.

Zover kwam het echter niet. UDI’19 bleef weliswaar keihard werken, toonde een tomeloze inzet maar zag geen kans om de gelijkmaker achter Peterman te werken die blijft hopen op een stunt zoals het vorig seizoen toen HSC’21 verrassend de 3e periodetitel greep.

,,Het lijkt mij fantastisch om met dit team een keer in de Tweede Divisie te spelen. Of we daar wat te zoeken hebben is van latere zorg”.

Matige vertoning…

Trainer Daniel Nijhof vond het een zeer matige vertoning. ,,Mijn ploeg was technisch wel de betere ploeg maar aanvallend wilde het allemaal niet vlotten. Het was totaal niet te vergelijken met de wedstrijd van vorige week, maar ook dit soort mindere wedstrijden komen voor en moet je over de streep trekken om een prijs te pakken.”

Zestiende plaats is het doel

Voor Lodewijk de Kruif wordt het een lastige karwei om UDI’19 nog voor degradatie te behoeden. ,,Het maximale haalbaar voor ons is plaats nummer 16 rechtgevend  op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Voorlopig is die stek nog 7 punten verwijderd van Baronie maar UDI’19 heeft nog een wedstrijd in te halen (a.s. zondag thuis tegen VVSB, red.). We geven de moed echter nog niet op”, aldus de UDI’19-trainer.