Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Steven Theunissen volgt ambitie en stopt bij GVVV

GVVV kan komend seizoen niet meer beschikken over verdediger/middenvelder Steven Theunissen. Dat meldt de tweede divisionist, die momenteel volop verwikkeld is in de strijd om lijfsbehoud, woensdag. Theunissen wil zich na de zomer volledig gaan toeleggen op zijn trainerscarrière, en dat is lastig te combineren met spelen op topamateurniveau.

De 23-jarige Theunissen speelde in de jeugd bij PSV, maar om zich meer te kunnen richten op zijn maatschappelijke loopbaan, maakte hij in 2020 al de stap naar het topamateurvoetbal. Ook begon hij een voetbalschool, waardoor hij de focus na de zomer nog meer wil gaan leggen op het trainersvak. Helemaal stoppen met voetballen doet Theunissen overigens niet, want hij stapt over naar tweedeklasser SDOUC uit zijn geboorteplaats Ulft, de club waar hij ook in zijn jeugdjaren speelde.

Het contract van Theunissen werd begin dit jaar nog verlengd tot medio 2023, maar in goed overleg hebben beide partijen besloten dit na het huidige seizoen te ontbinden. Theunissen kwam dit seizoen in 26 duels in actie voor de Veenendalers. Scoren deed hij daarin niet.