Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Kampioen OFC pakt door op de transfermarkt; bekende Tweede Divisie-namen sluiten aan

Nu OFC Oostzaan als kampioen van de Derde Divisie Zondag promoveert naar de Tweede Divisie, doet de TC van de club er alles aan om een team bijeen te smeden dat kan wedijveren met de allergrootsten van het amateurvoetbal. In dat kader trok de club eerder al een viertal spelers aan te weten Maxwell Frimpog (DEM), Daniel Aygei (Robin Hood), Derrin Wijdenbosch en Mustafa Bare (beiden AFC ’34). Echter trekt de promovendus ook namen aan die al naam hebben gemaakt op het hoogste niveau.

Nu de club zeker is van de promotie heeft het nog een viertal gearriveerde spelers aan haar selectie voor komend seizoen toegevoegd, te weten:

  • Danny Prins. De centrale verdediger is momenteel zonder club. Zijn laatste contract diende in Portugal bij Clube Oriental de Lisboa, dat uitkomt in de Liga, Revelacao. De 1,97 meter lange 23-jarige speler spelde in Nederland voor Purmersteyn, Volendam en KFC.
  • Joel Amakodo. De 27 jarige rechtspoot komt over van SV Spakenburg, waar hij een seizoen verbleef. De in Groningen geboren centrale verdediger speelde in de jeugd bij Achilles 1894 waar hij werd weggeplukt door FC Groningen. Voor hij bij Spakenburg terecht kwam speelde hij nog bij HHC Hardenberg onder trainers Gert Jan Karsten en Bert van Hunenstijn.
01-02-2020: Voetbal: Excelsior Maassluis v AFC: Maassluis Tweede Divisie 2019-2020 L-R AFC player Fouad Belarbi
  • Fouad Belarbi. De snelle rechtsbuiten komt over van Sportlust ’46 waar hij onder Patrick Loenen een uitstekend half seizoen doormaakte. De linkspoot kwam tijdens zijn loopbaan tot dusverre voor alle drie de clubs uit Bunschoten/Spakenburg uit. Daarnaast genoot hij een deel van zijn voetbalopleiding bij SV Almere en Ajax, speelde hij ook nog voor FC Omniworld,  Zuidvogels, Huizen, Hercules en AFC.
  • Fernando Lewis. De geboren Haarlemmer komt over van Quick Boys. Hij heeft een langdurige loopbaan in het betaald voetbal achter de rug. De flankspeler kwam uit voor Ajax, HFC Haarlem, AZ (gedurende drie periodes), Go Ahead Eagles, FC Dordrecht en Willem II. Tevens speelde hij twee interlands namens Aruba.

In een reactie tegenover topamateurvoetbal.com laat trainer/coach Pieter Mulders weten blij te zijn met de komst van deze spelers die het team over de nodige ervaring moet laten beschikken. Hij is nog op zoek naar een doelman die het niveau aan kan aangezien Mike Grim onlangs de overstap naar ADO’20 bekend maakte. Aangezien de overschrijftermijn voor amateurs vrijdag 16 juni sluit. is de kans groot dat die doelman van een BVO vandaan moet gaan komen.