Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Twee vertrekkers bij IJsselmeervogels, goed nieuws voor drie jeugdexponenten

IJsselmeervogels neemt na het seizoen afscheid van Kai Heerings en Darren Rosheuvel. Daarnaast hebben drie jeugdexponenten hun contract verlengd.

Heerings (32) is bezig aan zijn tweede seizoen op de rode kant van de Westmaat. Hij kwam medio 2021 over van het Cypriotische THOI Lakatamias. Eerder was hij ook actief in onder meer India, Duitsland en Oostenrijk, en bij FC Utrecht en SC Cambuur.

Rosheuvel (28) zou eigenlijk vorig jaar al vertrekken. De middenvelder knokte zich echter terug in de basis en dwong daarmee alsnog een contractverlenging af. Rosheuvel was actief in de opleidingen van HFC Haarlem, Ajax en FC Utrecht. Bij laatstgenoemde club debuteerde hij ook in de Eredivisie. Rosheuvel speelde daarna ook voor Telstar en is bezig aan zijn tweede seizoen bij IJsselmeervogels.

Haian en Ibrahim verlengen

De Rooien maakten ook bekend dat Adil Haian (21) en Christos Ibrahim (20) hun contracten hebben verlengd. Haian, een centrumverdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan, kwam dit seizoen in dertien van de achttien duels in de Jack’s League in actie. Op onderstaande foto duelleert hij met Katwijker Ahmed El Azzouti.

Ibrahim debuteerde al in 2018 en sindsdien speelde de jongeling in totaal 32 officiële duels. De middenvelder met Libanese roots gaat zijn vierde seizoen in de A-selectie tegemoet.

Volgend seizoen is Timo Kozjak dan ook (weer) van de partij. De 21-jarige verdediger heeft een terugkeer in de A-selectie verdiend. ,,Dit seizoen is hij de defensieve leider van Onder 21 en geeft hij door zijn coaching sturing aan zijn medespelers. Door de hogere intensiteit verwachten we dat hij ook in voetballend opzicht nog een stap kan zetten”, meldt de technische commissie van IJsselmeervogels.