Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

FC Lisse haalt Rowdy van der Putten naar huis

Waar de Technische Commissie van FC Lisse de laatste dagen voor Oud en Nieuw volop gebruikte om de selectie voor komend seizoen op orde te krijgen, is het er andermaal in geslaagd een mooie aanvulling vast te leggen. Centrumspits Rowdy van der Putten wordt teruggehaald naar Ter Specke. De 26-jarige aanvaller komt over van regiogenoot Ter Leede.

Nadat bekend werd gemaakt dat Tom Noordhoff, Jeffrey Klijbroek en Erik Cummins de club komende zomer zullen verlaten, is de TC (Kevin Winter, Robin Stolp en Marcel Bremmer) van FC Lisse als een drietrapsraket de transfermarkt gaan aftasten. Dat leidde al tot de komst van Remi van Ekeris (ook al terug van weggeweest) en Joost Meendering. Maar de honger was nog niet gestild en dat heeft er toe geleid dat centrumaanvaller Van der Putten – kind van de club – terugkeert op het oude nest.

De aanvaller speelde in de jeugd al bij FC Lisse, de club uit zijn geboorteplaats. Ook kwam hij daarvoor al uit voor Ter Leede. Zijn vroeg herkende kwaliteiten brachten hem zowel vier jaren bij ADO als twee bij Feyenoord. Dat laatste nadat hij bij Alphense Boys nadrukkelijk op was gevallen.

Via Cambuur naar Lisse
Later bracht het hem bij SC Cambuur, waar hij in het beloftenteam kwam te spelen. Tussen 2017 en 2019 speelde Van der Putten een nieuwe periode in zijn geboortedorp. Na een verblijf bij Scheveningen komt hij sinds de zomer uit voor derdedivisionist Ter Leede.

Van der Putten kan als diepe spits, maar ook als vleugelaanvaller en nummer ’10’ uit de voeten. Met de aanwezigheid van Enzo Stroo is die laatste positie zeer denkbaar voor hem komend seizoen.