Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Verrassende trainerskeuze Kozakken Boys: voormalig DOVO-coach aangesteld

Tweede Divisionist Kozakken Boys heeft een opvolger voor interim trainer Michel Langerak gecontracteerd. Scott Calderwood is na de zomer actief bij de Werkendammers als trainer/coach.

Op dit moment combineert Calderwood zijn activiteiten als assistent coach bij FC Den Bosch en het duo-hoofdtrainerschap samen met Hans van der Haar bij TEC.

Calderwood is geen onbekende in de top van het amateurvoetbal in ons land. Zo voetbalde hij onder meer bij DVS ’33, Babberich, LONGA, en HSC ’21 en was hij coach bij onder meer DFS, Silvolde en DOVO. Als voetballer kwam hij ook uit voor Willem II, Heracles en het Engelse Birmingham City, tevens zijn geboorteplaats. Als (assistent) coach was hij onder meer ook actief voor Ross County, FC Dordrecht en Go Ahead Eagles. Daarnaast was hij scout namens FC Aberdeen in de periode dat zijn vader Jimmy daar oefenmeester was.

Op de website van Kozakken Boys geeft Calderwood aan wat hem trekt in de club uit Werkendam. ,,Het is een club die mij altijd erg heeft aangesproken. Ik vind Kozakken Boys een beetje een Engelse club met haar toeschouwers, de beleving rondom wedstrijden en de manier waarop ze willen spelen. Los van het feit dat ik Kozakken Boys in de organisatie een mooie club vind zijn dit dingen die mij erg aanspreken.”

De trainer gaat op de website van de club ook in op wat de aanhang mag verwachten. Hij wil vooral veel energie uitstralen met zijn team. ,,Dat betekent niet, lange ballen snel thuis. Energie betekent dat het publiek ziet dat wij er alles aan gedaan hebben om de wedstrijd te winnen. Het liefst met aanvallend voetbal, maar de Tweede Divisie is een hele sterke competitie. Je mag nooit van jezelf verliezen”, zo voegt Calderwood daar nog onder meer aan toe.

Calderwood is vooralsnog voor de duur van één seizoen op de Zwaaier gecontracteerd, maar ziet zelf een toekomst die langer dan dat ene seizoen zal duren wel zitten.