Tweede Divisie | Belangrijke zege Spakenburg in midweeks inhaalduel met ASWH

Spakenburg en ASWH speelden dinsdagavond een wedstrijd met grote belangen. Spakenburg wil wegblijven van de onderste plaatsen, en ASWH zal willen voorkomen dat het op plaats 18 eindigt en dus rechtstreeks degradeert. Lang leek 0-0 de eindstand te worden op de Westmaat, maar in de slotfase sleepte Spakenburg de zege alsnog binnen.

In een gelijkopgaande wedstrijd kwamen beide ploegen voor rust nog wel eens gevaarlijk voor het doel. Zo werd een schot van Sanny Monteiro namens Spakenburg gekeerd door doelman Bryan janssen, en ging een poging van Sam van de Kreeke van ASWH naast. In de tweede helft vielen er lange tijd nauwelijks nog noemenswaardige momenten te noteren en leek de wedstrijd af te stevenen op 0-0. Tot de blessuretijd inging en Vince Gino Dekker een fraaie voorzet gaf die op waarde werd geschat door Ravelino Junte, die de 1-0 op de borden kopte. Kort daarna leek ASWH nog gelijk te komen, maar de 1-1 werd afgekeurd omdat de scheidsrechter een overtreding op Spakenburg-doelman ter wielen had geconstateerd.

Door de zege verschaft Spakenburg zichzelf iets meer lucht op de ranglijst, in de strijd om het ontlopen van plek 16. Voor ASWH worden de wolken steeds donkerder.