Jong Almere City wint eerste promotiewedstrijd van Jong Volendam

Jong Almere City FC heeft een eerste stapje gezet voor promotie naar de Tweede Divisie. Woensdagavond werd er in het Yanmar Stadion met 1-0 gewonnen van de beloften van FC Volendam dat, zoals bekend, nu op dit niveau acteert.

Jong Volendam was in de eerste helft tweemaal dichtbij. Na ruim een halfuur ging een schot op de paal en vlak voor rust werd een vrije trap over de goal van Jong Almere City geschoten. Ondanks de kansen voor rust, nam de ploeg van trainer Hedwiges Maduro, 12 minuten na de pauze, de leiding. Tijmen Wildeboer was het eindstation na een combinatie met Riley Reemnet. Volendam ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, met als hoogtepunt een enorme kans voor Tayrell Wouter zo’n 8 minuten voor tijd. De 1-1 bleef echter uit.

Zaterdag staat de return in Volendam op het programma, met als inzet een plek in de Tweede Divisie.