Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Oosterlee: ‘Trainers die dat wel kunnen, moeten direct solliciteren bij Ajax’

Niek Oosterlee pakte met Ter Leede drie hele belangrijke punten in de thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31. Dankzij de 2-0 overwinning liepen de Sassenheimers drie punten uit op de hekkensluiter. Na afloop van het duel roemde Oosterlee vooral zijn defensie, die, ondanks het gemis van twee basisspelers, wel de nul wist te houden. ,,Het is een beetje een cliché, maar die jongens verdienen echt een compliment.”

,,Als je naar ons doelsaldo kijkt, zie je dat we vooral defensief problemen hebben dit seizoen,” legt Oosterlee de vinger op de zere plek bij zijn ploeg. Dat dan uitgerekend een defensie met invallers Martijn Wooter en Tim Bloemendaal in zo’n belangrijk duel de nul weet te houden, was dan ook een flinke opsteker. ,,We hebben gedurende het seizoen wel stappen vooruit gemaakt, maar vandaag hebben we heel weinig weggegeven,” glundert de Alphenaar.

Hoe belangrijk de overwinning van Ter Leede was, is misschien wel het best te duiden met het sprongetje dat de rood-gelen maken op de ranglijst. ,,De verschillen in deze competitie zijn klein,” vindt ook Oosterlee. ,,Dat is niet alleen op de ranglijst, ook kwalitatief ontloopt het elkaar niet veel.” Om verder weg te lopen van de degradatiezone moet Ter Leede beter omgaan met het vasthouden van een voorsprong, vindt Oosterlee. ,,We scoren vrij veel, maar hebben wel een aantal keren een voorsprong, soms zelfs van twee goals, weggegeven. Dat moet eruit.”

De tijd om daar intensief op te trainen is echter lastig te vinden in een lopend seizoen. ,,We hebben vijf en half uur per week. Daarin kun je je niet concentreren op het volledig inslijpen van alle finesses,” stelt Oosterlee. ,,En de trainers die dat wel kunnen, moeten direct solliciteren bij Ajax.”

Versterking voor het middenveld
Een aantal dagen na de wedstrijd werd duidelijk dat Oosterlee per direct ook de beschikking over een versterking krijgt: Hidde van den Ende komt met onmiddellijke ingang over van Noordwijk, zo meldt Voetbal in de Bollenstreek. De 23-jarige middenvelder speelde sinds medio 2020 aan de kust.