Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Scheveningen strikt vleugelaanvaller met veel buitenlandse avonturen in de benen

Tweededivisionist SVV Scheveningen heeft vlak voor sluiting van de transfermarkt vleugelspits Rashid Browne aan haar selectie kunnen toevoegen. De 29-jarige speler zat zonder club nadat een overeenkomst met AO Porou uit de Griekse stad Heraklion (Kreta) was afgelopen.

Browne mag met recht een voetbalavonturier worden genoemd. Eerder was hij actief voor Spartaan ’20 en Sparta in zijn geboortestad Rotterdam. Via Almere City kwam hij bij FC Botosani terecht. Deze Roemeense club is gevestigd nabij het drielandenpunt Roemenië/Oekraïne/Moldavië. Na een seizoen Excelsior Maassluis trok het avontuur weer en kwam Browne in Letland terecht bij Valmiera FC.

Zweden en Griekenland
Zijn verblijf in het buitenland was daarmee nog niet ten einde, want begin 2020 sloot Browne aan bij de selectie van Asarums IF, een club uit het Zuid Zweedse kustplaatsje Karlshamn. Voor Browne op Kreta terechtkwam, speelde hij ten slotte ook nog een periode bij Doxa Drama op het Griekse vasteland.

Browne gaat vooralsnog voor een half jaar op amateurbasis aan de slag in Scheveningen, dat verheugd is met zijn komst. “Zo kan hij op beide flanken uit de voeten en met zijn snelheid, creativiteit, actie en goede voorzet anderen in stelling brengen, maar beschikt daarnaast zelf ook over scorend vermogen.”