Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Eric Meijers: ‘Natuurlijk beschadigt die hele affaire nu ook TEC’

Nu de KNVB heeft besloten de wedstrijd BVV Barendrecht – TEC, die voor morgenavond als opener van de nacompetitie voor een plek in de Tweede Divisie op de rol stond, uit te stellen gaat de affaire Barendrecht – GVVV het effect krijgen van een rij dominosteentjes. Want het is niet alleen zo dat deze wedstrijd er voor morgen uit ligt, maar er kan ook nog van alles gebeuren als de tuchtcommissie van de KNVB recht heeft gesproken over wat er zaterdag in Barendrecht gebeurde.

Het is nu al zo dat GVVV en Barendrecht onder de loep liggen, maar dat er nu al drie clubs mede interesse hebben in het verdict van de KNVB is duidelijk. TEC ziet haar wedstrijd nu afgelast worden, maar uiteraard is Sparta Nijkerk officieel uitgespeeld, maar kan dat ineens weer anders zijn als de KNVB maatregelen zou nemen die Sparta Nijkerk alsnog deelnemer aan de nacompetitie maakt. En tenslotte: stel de KNVB besluit tot puntenaftrek voor Barendrecht, dan kan de derde plaats in de eindrangschikking ineens bij Stedoco terecht komen. En daarmee zou ook SteDoCo deelnemer aan de barrage worden. Topamateurvoetbal.com informeerde bij Eric Meijers, trainer van TEC naar zijn kijk op de situatie.

,,Laat ik voorop stellen dat het wel heel zuur is dat wij in de nacompetitie zijn beland. Wij hadden gelijke cijfers als Excelsior Maassluis, zelfs een doelsaldo van beiden min 19. En dan wordt je uiteindelijk afgerekend op het feit dat je minder hebt gescoord. Maar ik moet achteraf vooral aan die complete offday van het team in Hardenberg denken. We verloren niet alleen van HHC, maar vooral ook van onszelf. Als we die nederlaag toen gewoon binnen de perken hadden gehouden in plaats van de 7-0…. Maar goed, uiteindelijk moesten we de nacompetitie dus in”.

Welke gevolgen heeft dit uitstel voor je team ?
,,Als je weet dat je nog drie tegenstanders moet verslaan om als de enige van de acht deelnemers komend seizoen in de Tweede Divisie te mogen spelen dan prepareer je je team daar op. Maar nu ligt de eerste wedstrijd er dus uit en hoe gaat de KNVB dat straks repareren ?”

Wellicht nu de wedstrijd van zaterdag eerst laten spelen, ofwel jullie eerst thuis laten beginnen ?
,,Dat zou kunnen. Maar er speelt nog wel iets anders tussendoor. We gaan er nu van uit dat de KNVB woensdag of donderdag uitspraak gaat doen. Maar daarna krijgen de belanghebbenden het recht op beroep. Ofwel: als Barendrecht zich benadeeld voelt als de KNVB een besluit neemt kan het daartegen in beroep gaan. Maar uiteraard niet eerder dan dat het besluit is gevallen. Maar dat geldt ook voor de andere betrokken clubs. De kans dat er een club niet akkoord gaat met het besluit van de tuchtcommissie betekend dat ook eerst dat beroep weer behandeld moet gaan worden. Je kunt je afvragen of dat allemaal nog voor het komende weekend gaat gebeuren.”

Je vreest daarom mee te worden gesleept in een affaire waar je part noch deel aan hebt maar die het jullie als club heel lastig kan maken ?
,,Uiteraard. Het kan gebeuren dat men ons programma straks heel krap achter elkaar gaat zetten. Het programma van de andere zes deelnemers gaat gewoon door. Alleen Barendrecht en wij moeten nu wachten. En mogelijk daarna te veel in te korte tijd gaan voetballen.”

Stel TEC zou de finale behalen, dan zou die mogelijk later worden gespeeld dan voorzien door deze gang van zaken.
,,Dat zou ons dan de kans geven om na elke wedstrijd voldoende te herstellen. Maar er komt dan direct weer een ander probleem om de hoek kijken. Een later einde aan de nacompetitie  bekort de vakanties van onze spelers dan weer. Halverwege juli willen we weer gaan trainen. Dan moet een nacompetitie waar wij aan deelnemen daar niet twee weken voor pas eindigen.”