Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

KNVB start onderzoek en zet voorlopig een streep door Barendrecht – TEC

De Nederlandse voetbalbond heeft het besluit genomen dat de wedstrijd in de nacompetitie tussen Barendrecht en TEC geen doorgang zal vinden. Dit heeft alles te maken met het onderzoek dat de KNVB ingesteld heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen in de wedstrijd tussen Barendrecht en GVVV, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Op zaterdag kon Sparta Nijkerk de derde periodetitel in de wacht slepen als het zou winnen bij Staphorst. Dit gebeurde echter niet waardoor er een vreemde situatie ontstond dat als Barendrecht de wedstrijd tegen GVVV zou verliezen laatstgenoemde ploeg de periode zou pakken en Barendrecht deze vervolgens over zou nemen door de positie op de ranglijst. Binnen een paar minuten veranderde de stand toen van een 3-1 voorsprong voor Barendrecht naar een 3-4 zege van GVVV. De laatste treffer ging viraal op het internet waaruit toch duidelijk bleek dat Barendrecht op zijn zachts gezegd niet al te veel deed om deze te voorkomen.

Het onderzoek van de KNVB richt zich er nu op of Barendrecht de wedstrijd bewust verloor omdat dit volgens de regels niet mag. Sparta Nijkerk had al een officieel protest ingediend. Doordat de KNVB nog geen uitsluitsel kon geven is de wedstrijd tussen Barendrecht en TEC nu dus uit het programma gehaald. De vraag zal nu zijn of Barendrecht al dan niet mag deelnemen aan de nacompetitie en/of Sparta Nijkerk de plaats in mag nemen.