Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Ho Chun Ko (Sportlust’46) naar VV Maarssen: ‘Ik moest op zoek naar speelminuten’

Ho Chun Ko baarde het afgelopen seizoen opzien door in de drie wedstrijden die hij onder de lat stond bij Sportlust’46 telkens de nul te houden, dit terwijl hij zijn debuut maakte in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Na zijn sterke debuut moest hij tot zijn teleurstelling toch weer plaatsmaken voor de beoogde eerste doelman, de reden om komend seizoen te verkassen naar SV Maarssen. De overstap had echter wel wat voeten in de aarde, zo liet hij weten aan Topamateurvoetbal.com

,,Sportlust’46 was in eerste instantie niet bereid om mij nog te laten gaan. Dit omdat men mij graag bij de selectie wilde houden. Ik was daar echter niet zeker van een basisplaats en wilde echt heel graag meer speeltijd komend seizoen. De KNVB heeft zich er mee moeten bemoeien zodat ik toch de overstap kon maken naar SV Maarssen. Ik heb begrip voor het standpunt dat Sportlust’46 eerst had om mij niet te laten vertrekken en ik kijk dan ook alleen maar met een goed gevoel terug op mijn periode in Woerden”, aldus de doelman tegenover Topamateurvoetbal.com

Ho Chun Ko verkast nu dus naar een tweedeklasser, een stap terug om er later weer een paar vooruit te zetten. Ondanks het zicht op meer speeltijd was het niet eenvoudig om de stap naar een nieuwe club te maken. ,,Het was voor mij zeker een lastige keuze om Sportlust’46 te verlaten. Ik heb er echt een goede band met de spelers, de technische staf en de mensen binnen de vereniging. Ik ben de club dankbaar en blij dat ik mij in een reeks van drie wedstrijden heb kunnen laten zien aan iedereen, met het drie keer houden van de nul. Nu wil ik mij na twee jaar verder ontwikkelen en daarom moest ik op zoek naar meer speelminuten. Ik heb laten zien dat ik het niveau van de Derde Divisie aan kan en nu moet ik stappen vooruit zetten en dat kan alleen door wekelijks te spelen.

De doelman hoopt zich bij SV Maarssen verder te ontwikkelen en ooit weer terug te keren in de top van het amateurvoetbal om weer aan te kunnen treden tegen zijn oud-ploeggenoten. ,,Nadat ik mijn vertrek kenbaar gemaakt had kreeg ik veel positieve berichten van ploeggenoten. Wij hebben elkaar beloofd dat wij elkaar op de velden zeker weer tegen zullen komen.”