Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Mengerink sluit aan bij AFC Amsterdam

Enkele weken nadat TEC en Marciano Mengerink contractontbinding overeenkwamen, heeft de spits een nieuwe club gevonden. Hij speelt komend seizoen voor AFC Amsterdam.

Wedstrijdfit

Mengerink tekent voor één jaar bij de nummer drie van afgelopen seizoen. De oud-spits van Katwijk herstelt momenteel nog van een kruisbandblessure, die hij vorig seizoen in de wedstrijd tussen TEC en Kozakken Boys opliep. Hij hoopt in oktober of november weer wedstrijdfit te zijn.

Welkome aanvulling

In een korte reactie voor Topamteurvoetbal.com laat AFC trainer Benno Nihom weten heel blij te zijn met de toevoeging van Mengerink aan zijn selectie. “Dit is een win-win situatie. Marciano is docent lichamelijke opvoeding op een school in Amsterdam en geeft les op het complex van AFC, daardoor was er al regelmatig contact. Nadat hij er met TEC was uitgekomen hebben wij opnieuw contact gehad en een bakje koffie gedronken, aldus Nihom. Mengerink is nog niet fit maar hoopt begin november weer speelklaar te zijn. “Wij gaan hem helpen en faciliteren in de laatste fase van zijn herstel”.

Diesel

AFC zal dit seizoen waarschijnlijk langzaam op gang komen verwacht Nihom. “Wij hebben nog een aantal langdurige blessures (Tillema, de Mooij en Helfi) die wij aan het begin van het seizoen zullen missen. Uit de jeugd sluiten wel drie talentvolle jongens aan. “Het blijkt dat je op dit niveau een brede selectie nodig hebt. Vandaar dat wij ook blij zijn met de aanvulling van Marciano. Het is een ander type aanvaller dan dat wij al hebben dus dat is ook prettig”.

Ambitie

Dat Mengerink nog niet klaar is met voetballen bleek ook uit de gesprekken die hij met AFC voerde. “Marciano was het reizen om te trainen en voetballen beu. Hij woont en werkt in Amsterdam. Hij wil nog een paar op het hoogste niveau spelen en zit nog vol ambitie”, volgens zijn nieuwe trainer.

Bron: Voetbal in de Bollenstreek