Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Averij voor titelfavorieten, GOES en VVOG doen goede zaken

Bij aanvang van de derde periode sloeg de spanning op de benen bij titelkandidaten FC Lisse, Sportlust en Sparta Nijkerk. Lisse en Sportlust kwamen niet verder dan een remise, Sparta Nijkerk verloor zelfs.

FC Lisse en Excelsior ’31 kwamen niet tot scoren op Ter Specke. Mede door de weersomstandigheden zagen de toeschouwers geen hoogstaand duel met weinig kansen. Zondag lees je van het duel een reportage op Topamateurvoetbal.com

We waren ook aanwezig bij die andere titelkandidaat, Sparta Nijkerk, dat SteDoCo op bezoek kreeg. Het werd een teleurstellende middag voor de Nijkerkers, waarbij de goals pas in de slotfase vielen. Sparta kwam via Fransberg nog wel aan de leiding, maar daarna maakte Joran Schröder gelijk. Een paar minuten later scoorde Giovanni Hiwat de 1-2. Ook van dit duel lees je zondag een reportage bij Topamateurvoetbal.com.

Staphorst en Sportlust ’46 kwamen niet tot scoren. De beste kansen waren voor de bezoekers, maar scoren lukte niet. Zodoende bleef het 0-0.

DVS’33 maakte een einde aan de ongeslagen reeks van Hoek. In Ermelo kwam DVS geen moment in problemen tegen de Zeeuwse tegenstander. Kenneth Aninkora opende na 17 minuten de score vanaf 11 meter en maakte tien minuten voor rust ook de 2-0. Halverwege de tweede helft maakte Tim van de Berg er 3-0 van en vlak voor tijd bepaalde Quincy Veenhof de eindstand op 4-0.

Meest verrassende uitslag was toch wel de zege van hekkensluiter GOES op subtopper Barendrecht. GOES kende een goede start en kwam via Francis Kabwe Manengela en Sylvio Hage op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust deed Niels Vorthoren wat terug: 2-1. In de slotfase leek de zege voor GOES in de tas toen Riad Elloukmani de 3-1 scoorde, maar Joey Jongman zorgde toch voor nog zeer spannende laatste minuten nadat hij de 3-2 had gemaakt. GOES hield met kunst en vliegwerk stand en heeft weer wat hoop.

De kelderkraker van deze speelronde stond geprogrammeerd in Veenendaal, waar tobbers DOVO en VVSB er een doelpuntrijk duel van maakten. Lulinho Martins scoorde al na 7 minuten de 1-0. Vlak voor rust scoorde Matthijs van Nispen met een fraaie stift de 2-0. Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan bij een opstootje waarbij Nick Hak van DOVO geel kreeg en VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen rood. Na rust maakte DOVO er 3-0 van via wederom Martins. Je zou zeggen: zege in de tas. Maar VVSB toonde veerkracht, mede omdat Nick Hak zijn tweede gele kaart kreeg. Youssef Blel maakte in minuut 83 de 3-1, gevolgd door de 3-2 van Danny Bakker en Bakker maakte tevens de 3-3. Extra smet op het duel voor de Veenendaalers was een op het oog zware blessure voor Quincy Arends.

Hoe zou Harkemase Boys reageren op het voortijdige vertrek van coach Jan Piet Bosma? Ajax amateurs kwam na een uur spelen uit een strafschop op 1-0, benut door Jip Bartels. Het zag er daarna slecht uit voor Harkema, want een paar minuten later moest het met tien man verder na een rode kaart voor Joris Voest. Onder toeziend oog van aankomend interim-coach Hans Schrijver scoorde Henny Bouius echter vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker: 1-1.

ACV boekte een belangrijke zege op bezoek bij ODIN ’59. Luka Prljić kopte vlak na rust de 0-1 binnen. Een minuut of 7 later kreeg ACV een strafschop, die werd benut door Gijs Jasper: 0-2. het antwoord van ODIN volgde snel via Ahmed al Mahdi, maar verder kwamen de Heemskerkers niet.

VVOG verwelkomde afgelopen week eerder dan verwacht Dwight Lodeweges. De opvolger van de opgestapte Raymond Schuurman zag de Harderwijkers winnen bij Ter Leede. VVOG werd in het zadel geholpen door een defensieve blunder bij de Sassenheimers, waar Jeremy de Graaf dankbaar van profiteerde: 0-1. Na een uur spelen maakte Tomas Arroyo gelijk: 1-1. In de slotfase scoorde Pernelly Biya de 1-2.

De uitslagen:

DVS’33 – Hoek 4-0
GOES – Barendrecht 3-2
Ajax amateurs – Harkemase Boys 1-1
FC Lisse – Excelsior ’31 0-0
Staphorst – Sportlust ’46 0-0
ODIN’59 – ACV 1-2
DOVO – VVSB 3-3
Sparta Nijkerk – SteDoCo 1-2
Ter Leede – VVOG 1-2