KNVB BEKER | ADO’20 verder in bekerstrijd na spektakelstuk tegen VVOG

Zaterdag stond de eerste kwalificatieronde op het programma in de strijd om de KNVB Beker. Hoek, USV Hercules, Groene Ster, Sportlust’46, Staphorst en ADO’20 wisten zicht te verzekeren van een ticket voor de volgende ronde. Laatstgenoemde ploeg deed dit na verlenging tegen VVOG (4-3).

Na acht minuten spelen kwam ADO’20 aan de leiding door een treffer van Milan Zonneveld (1-0). Een kwartier later stond de stand van 1-1 echter al weer op het scorebord, Job Hoogedoorn kopte de gelijkmaker binnen. Kort na de pauze kwam de thuisploeg weer aan de leiding, Sead Mazreku tekende voor de 2-1. Het leek er op dat ADO’20 zich zou plaatsen voor de volgende ronde in de reguliere speeltijd, maar daar stak Mats Zwart in de 85ste minuut een stokje voor door zijn gelijkmakende treffer (2-2).

In de blessuretijd werd het nog erger voor ADO’20 toen Jeremy de Graaf met een kopbal de 2-3 maakte in de 93ste minuut. Daarmee was de koek nog niet op want in de 98ste minuut bepaalde Mike Zonneveld de eindstand op 3-3. In de verlenging was het wederom Zonneveld die het net van de tegenstander wist te vinden. Zijn doelpunt betekende de 4-3 voorsprong voor ADO’20 wat later voldoende bleek voor een ticket voor de volgende ronde.