Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Polen tegen Saudi-Arabië of langs de lijn ?

In Qatar spelen 32 landen om de wereldtitel, maar het amateurvoetbal gaat in Nederland ook vrolijk verder. De voetbalfan moet komende zaterdag dus een keuze maken of men thuis op de bank blijft zitten en kijkt naar de tv of toch lekker de buitenlucht op zoekt om een wedstrijd te bekijken. Keuzes genoeg in de Derde Divisie met koploper GVVV dat op bezoek gaat bij FC Rijnvogels, ACV Assen dat VVOG ontvangt en Sportlust’46 dat naar Friesland moet om daar te strijden tegen Harkemase Boys.

In Katwijk staan de nummer vijf FC Rijnvogels en de lijstaanvoerder GVVV tegenover elkaar. Het verschil tussen beiden is slechts drie punten in het voordeel van de ploeg uit Veenendaal. Na twee verliespartijen wist GVVV de laatste twee duels winnend af te sluiten. Uit bij Urk werd met 2-3 gewonnen en thuis tegen DVS’33 wist men een 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. Deze zaterdag dus wederom een echte test voor de koploper waarbij FC Rijnvogels de kans krijgt om op gelijke hoogte te komen. Spanning verzekerd dus!

Sportlust’46, ook drie punten achter de nummer één, reist af naar Friesland om te gaan spelen tegen Harkemase Boys. Laatstgenoemde ploeg pakte vier punten uit de laatste twee gespeelde wedstrijden, recent pakte het uit een punt tegen Sparta Nijkerk (2-2) en won men eerder thuis van SteDoCo (4-2) dat hoger op de ranglijst staat. Sportlust’46 verloor voor de laatste keer op 1 oktober 2022 dus ook deze ploeg laat zien goed in vorm te zijn. De ploeg uit Woerden is een van de titelkandidaten dit jaar, maar of het zo maar de drie punten mee zal nemen op zaterdag is de vraag. Het lijkt op het eerste gezicht een lastig karwei te worden voor Sportlust’46.

In Assen staan zaterdag twee ploegen tegenover elkaar die in een uitstekende vorm verkeren. ACV is de laatste zes wedstrijden ongeslagen, het won er vijf en speelde één keer gelijk. Door deze reeks is de ploeg nu terug te vinden op de derde plaats. Tegenstander VVOG won de laatste drie wedstrijden. Vorige week werd DOVO aan de zegekar gebonden, dit mede door drie doelpunten van Jeremy de Graaf (4-1). Voor een spannende voetbalmiddag zou je gezien de statistieken dus in Assen moeten zijn, wie zet zijn goede reeks voort of kent het duel geen winnaar?

SteDoCo wist zaterdag eindelijk weer eens de drie punten te pakken, RKAV Volendam werd met 2-1 verslagen. Dit na drie nederlagen op rij. De huidige nummer vier moet op bezoek bij Staphorst dat al drie wedstrijden op rij ongeslagen is. De twee uitwedstrijden bij Hoek en GVVV werden beiden met 1-2 verloren waardoor er een kleine afstand genomen kon worden van de onderste regionen. SteDoCo staat drie punten achter GVVV dus om in de buurt te blijven is een zege noodzakelijk.

DVS’33 leek vorige week af te stevenen op een verrassing in Veenendaal op bezoek bij GVVV. De ploeg uit Ermelo wist een 0-2 voorsprong echter niet vast te houden en het stond na iets meer dan negentig minuten voetbal alsnog met lege handen (3-2). Zaterdag kan men revanche nemen voor deze nederlaag tegen hekkensluiter Excelsior’31. De ploeg uit Rijssen wacht al weken op een overwinning, op 3 september 2022 won het voor de laatste keer in competitieverband. Op laatstgenoemde datum werd Ter Leede verslagen met 5-3. De week daarvoor won men ook van GVVV (2-1), maar vervolgens werden de resultaten steeds minder waardoor het nu op plaats achttien staat. Op papier zou DVS’33 de punten dus moeten pakken, maar waarom zou Excelsior’31 niet kunnen stunten in Ermelo ?

DOVO was enkele weken geleden nog lijstaanvoerder van de Derde Divisie, maar het is nu gezakt naar de zevende plaats met een achterstand van vier punten op plaatsgenoot GVVV. Tegenstander ASWH bezet de vijftiende plaats en lijkt dit seizoen te moeten vechten om de tweede degradatie op rij te kunnen voorkomen. DOVO ging vorige week onderuit in Harderwijk tegen VVOG (4-1) en voor de ploeg is het nu echt zaak om aan te blijven haken bij de ploegen die staan in het linker rijtje. Er zal gewonnen moeten worden zaterdag om mee te blijven doen, een nederlaag gaat betekenen dat er even niet meer naar boven gekeken kan worden. Er staat dus voor de twee ploegen veel op het spel in Veenendaal.

RKAV Volendam, de nummer twaalf, speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk dat zeventiende staat. Vooral het feit dat de Spartanen op deze plaats staan is en blijft verrassend. Het team van trainer Eric Speelziek pakte veertien punten uit vijftien wedstrijden en heeft daarmee slechts drie punten meer dan hekkensluiter Excelsior’31. Gezien de selectie zou het geen probleem moeten zijn om degradatie te voorkomen, maar dan moet er wel weer eens een keer gewonnen worden. Sparta pakte voor de laatste keer drie punten in een thuiswedstrijd tegen Barendrecht (2-1) op 10 september 2022. Volendam won op 29 oktober voor het laatst maar deed dat dan wel tegen titelkandidaat GVVV (1-0). De spanning zal er in ieder geval op zitten bij de twee tegenstrevers.

Overige wedstrijden:
Barendrecht – Ter Leede
Urk – Hoek