REPORTAGE | G.V.V.V. boekt moeizame zege op VVOG en neemt koppositie over van DOVO

G.V.V.V. is de nieuwe lijstaanvoerder van de Derde Divisie. De ploeg van trainer/coach Gery Vink pakte de broodnodige drie punten tegen VVOG (3-1), maar het wist pas in het laatste kwartier het verschil te maken. Dit was mede te danken aan invaller Danny de Leeuw.

VVOG start beter
De wedstrijd was nog maar één minuut oud toen de eerste mogelijkheid voor GVVV zich al aandiende. Laksheid in de verdediging van VVOG zorgde voor een schietkans van Byron Burgering die zijn inzet echter gekeerd zag worden door doelman Manuel Hoogewoning. Vier minuten later wist VVOG gevaarlijk op te duiken voor het doel van de tegenstander. Jeremy de Graaf was de verdedigers van GVVV te slim af maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Ruben van Kouwen. De daaropvolgende hoekschop leverde een kans op waarbij Adnane de bal van de lijn wist te halen, maar daardoor kwam de bal voor de voeten van Yasin Kurt. Hij schoot de bal via de binnenkant van de paal fraai binnen waardoor VVOG verrassend de leiding nam in Veenendaal (0-1). Opvallend was dat de ploeg uit Harderwijk de eerste tien minuten feller was in de duels en GVVV steeds een stapje te laat kwam.

Sterke fase GVVV
De thuisploeg was na een kwartier wel dichtbij de gelijkmaker. De hoekschop van GVVV leverde gevaar op, Potjes kopte de bal op de bovenkant van de lat waardoor VVOG ontsnapte aan een tegentreffer. Vervolgens waren er mogelijkheden voor Milan Bruggeman (VVOG) en Anthony Berenstein (GVVV), maar de beiden sluitposten kwamen als winnaar uit de strijd. Net voordat de klok op een half uur stond kwam GVVV naast VVOG. Na een vanaf de rechterzijde genomen hoekschop van Maguire kwam de bal bij Quincy Veenhof die de bal binnenkopte (1-1). De thuisploeg kende vervolgens een sterke fase, Sillé was de defensie van VVOG de baas en schoot daarna de bal echter voorlangs en even later wist doelman Hoogewoning, die een zeer sterke wedstrijd speelde, een kopbal van Burgering uit de kruising te tikken. Het was aan Hoogewoning te danken dat de rust bereikt werd met de stand van 1-1 want ook een schot van Adnane wist hij op fraaie wijze te parreren.

Mindere tweede helft
Waar de eerste helft er een was om van te genieten viel de start van het tweede gedeelte erg tegen. In het eerste kwartier waren er geen echte mogelijkheden te noteren. Na een uur spelen was er plotseling wel een grote kans voor GVVV. Door een mooie pass van Berenstein werd Burgering alleen voor de keeper gezet, maar laatstgenoemde had ruzie met de bal waardoor een kans om zeep werd geholpen. Op dat moment niet helemaal verrassend te noemen omdat Burgering een ongelukkige wedstrijd speelde. In de 69ste minuut voerde GVVV twee wissels door waarvan er één, Danny de Leeuw, een belangrijke rol speelde in het uiteindelijke resultaat. Twee minuten na de genoemde wissels was er eerst nog een mogelijkheid voor VVOG, Brian van den Hooff vond echter de doelman van GVVV op zijn weg. Nadat VVOG nog een kans kreeg was het toch de thuisploeg die de belangrijke 2-1 wist te maken.

Sterke invalbeurt De Leeuw
In de tachtigste minuut, was het Danny de Leeuw die met een voor hem typerende actie, zijn directe tegenstander uit wist te spelen en daarna de perfecte voorzet gaf op een andere invaller Latif. De spits kopte de bal via de onderkant van de lat binnen (2-1). Twee minuten later was Jeremy de Graaf dichtbij de gelijkmaker, maar een verdediger wist zijn inzet te blokkeren. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Burgering, na een steekpass van Maguire kwam hij één op één met doelman Hoogewoning die hij met een fraaie stift wist te passeren (3-1).