Overzicht Derde Divisie Zaterdag | Ter Leede lijdt vierde nederlaag op rij, DVS ’33 & Sportlust ’46 vinden aansluiting met de middenmoot, Harkema dankt Jansema

Ter Leede heeft tegen SteDoCo de vierde nederlaag op rij geleden en is met slechts één puntje de rode lantaarndrager in de Derde Divisie. Staphorst, dat een 0-2 achterstand goedmaakte tegen Volendam staat een plek boven de ploeg uit Sassenheim, maar heeft inmiddels vijf punten bij elkaar gevoetbald. Harkemase Boys, DVS ’33 en Sportlust ’46 sluiten, dankzij overwinningen tegen, respectievelijk, Urk, ACV en Excelsior ’31 aan bij de brede middenmoot in de Derde Divisie.

SteDoCo – Ter Leede 3-0

Ter Leede leed tegen SteDoCo de vierde nederlaag op rij. De ploeg uit Hoornaar kwam voor rust op een 2-0 voorsprong, dankzij goals van Steven Edwards en Joran Schröder, twee minuten voor het sluiten van de markt bepaalde Mitchell de Zwart de eindstand op 3-0. Halverwege de tweede helft kreeg Thomas Arroyo de uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken namens de bezoekers. Hij faalde echter vanaf de strafschopstip.

Staphorst – Volendam 2-2

Promovendus Volendam zag in en tegen Staphorst een 0-2 voorsprong in rook opgaan. Halverwege de eerste helft zat de ploeg van Berry Smit op, de spreekwoordelijke rozen, dankzij goals van Lex Veerman en Roy Tol. Nog voor rust zorgde Stan Haanstra voor de aansluitingstreffer. Diezelfde Haanstra scoorde twaalf minuten voor tijd zijn tweede treffer en zorgde daarmee voor de 2-2 eindstand.

DVS ’33 – ACV 2-0

DVS ’33 boekte in eigen huis een regelmatige en verdiende overwinning tegen ACV. Ali Akla zette de thuisploeg voor rust op 1-0, Omar el GHazouani verdubbelde zes minuten voor tijd de voorsprong. Dankzij de overwinning heeft de club uit Ermelo evenveel punten als de ploeg uit Assen en vinden de Geel-Zwarten zichzelf terug in de brede middenmoot.

Excelsior ’31 – Sportlust ’46 0-3

Ook Sportlust ’46 vindt weer aansluiting bij de middengroep. De ploeg van Jochem Twisker won in Rijssen met duidelijke cijfers van Excelsior ’31. De 0-3 eindstand stond drie minuten na rust al op het bord, dankzij goals van Kelsey den Haag, Joshua Patrick en Ahmed al Mahdi.

Urk – Harkemase Boys 0-3

Harkemase Boys heeft in Urk de tweede overwinning op rij geboekt en daarmee de weg naar boven gevonden. De Friese goals kwamen op naam van Jhurrey Margaritha, Jari Slort (penalty) en Dennis Hoekstra, maar de gevierde man was doelman Erick Jansema. Hij toonde zich onpasseerbaar voor de thuisploeg en was de man van de wedstrijd op sportpark De Vormt.

Hoek – Sparta Nijkerk 2-1

Als je de naam Hoek hoort is een link met België snel gemaakt. Tegen Sparta Nijkerk lieten de Zeeuwen zien ook over “Duitse” kwaliteiten te beschikken. Na een klein uur spelen kwam de thuisploeg via Steve Schalkwijk op een 1-0 voorsprong. Diep in blessuretijd leek Sparta Nijkerk alsnog een punt uit het vuur te slepen dankzij de gelijkmaker van Tyrone Fonville. Een minuut later pakte Hoek toch nog de overwinning, invaller Jerned Bonsu was de gevierde man aan Zeeuwse kant.

Barendrecht – ASWH 1-1

De Rijnmondderby tussen subtoppers Barendrecht en ASWH eindigde in een puntendeling. De bezoekers kwamen na twaalf minuten spelen op een 0-1 voorsprong via Yasin Ouja. Twaalf minuten na rust zette Marouane Bakour de eindstand op het bord.

Van de wedstrijden GVVV – VVOG en FC Rijnvogels – DOVO volgt zondagmorgen een uitgebreid verslag op de topamateur.com-voetbalwebsite.