Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Iedereen op vijftien en de competitie bijna halverwege

Het WK is in volle gang, maar dat is net zo goed het geval in de Derde Divisie Zondag. Een ADO ’20 wat met kop en schouders er bovenuit steekt en een Dongen wat onderaan bungelt. Onderin voor de nacompetitie blijft het spannend wie boven de nacompetitieplekken blijven hangen en worstelen clubs al een tijd lang met hun vorm. Het goede nieuws is dat we bijna halverwege zijn en van een nieuwe coronagolf totaal geen sprake lijkt. Inmiddels staan alle ploegen na het uitspelen van het duel van JOS tegen DEM.

De speelronde begint bij OSS’20. De nummer acht speelde vorige week nog gelijk tegen TOGB in Berkel en Rodenrijs. Op eigen sportpark ontvangt OSS nu VVSB. De Noordwijkerhouters blijven net als ADO ’20 winnen, vorige week nog met 4-2. De tegenstander toen, HSC’21, is wat afgezakt en staat inmiddels op een negende plek. De groenhemden ontvangen nummer vier Blauw Geel’38. De Veghelaren kwamen afgelopen zondag niet verder dan een 1-1 tegen DEM.

RKVV DEM, de nummer elf, ontvangt in eigen huis Gemert. De nummer veertien bungelt onderaan na een stuntseizoen waardoor ze vorig jaar nog één van de titelkandidaten waren. Vorige week werd er nog met 3-2 verloren in eigen huis van Unitas. De nummer zes krijgt de nummer zestien van de ranglijst op bezoek. Baronie speelde vorige week een derby tegen de hekkensluiter. Het werd in Breda 1-1.

Dongen hangt dus onderaan en lijkt, vaak op miraculeuze wijze, niet te kunnen winnen in de Derde Divisie. Maar inmiddels worden de puntjes bij elkaar gesprokkeld. Zij gaan op bezoek bij Groene Ster. De nummer 15 speelde met 1-1 gelijk tegen UNA. De Zeelstenaren bezetten een vijfde plek. Zij zijn gastheer voor de Topper van de week. Hercules komt namelijk op bezoek. Ook zij zijn in vorm en bezetten een 3e plek. In eigen huis werd UDI’19 verslagen met 2-0.

UDI ’19 heeft het lastig als promovendus. Heeft ook moeite met scoren. Daardoor is een zeventiende plek niet heel erg vreemd. Op de zondag ontvangen zij koploper ADO’20. Die wonnen vorige week nog met 2-0 van het Haagsche Quick. De Haantjes bezetten een tiende plek. In eigen huis ontvangen zij OJC Rosmalen, de beste promovendus van de vier gepromoveerden. Vorige week werd er nog met 1-0 gewonnen van JOS Watergraafsmeer. De nummer dertien mag zich komend weekend meten met TOGB. De nummer twaalf speelde vorige week gelijk tegen OSS’20.

Programma:

Zaterdag 26 november:

OSS ’20 – VVSB

Zondag 27 november:

RKVV DEM – Gemert

Quick – OJC Rosmalen

JOS Watergraafsmeer – TOGB

UDI’19 – ADO’20

Unitas – Baronie

UNA – Hercules

HSC’21 – Blauw Geel’38

Groene Ster – Dongen