Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Katwijk kan opgelucht de winterstop in na moeizame zege in Volendam

,,Elf opgelegde kansen,” klonk het uit de mond van Technisch Directeur Cees Bruinink. ,,We hebben maar liefst elf opgelegde kansen gecreëerd!” Desondanks was de opluchting bij Katwijk groot na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Steeg. Dat had alles te maken met het feit dat de Krombewoners slechts één keer wisten te scoren uit die elf kansen en Jong Volendam tot het einde van de wedstrijd hoop liet houden op een punt. Die Volendamse hoop bleek uitgestelde teleurstelling, waardoor Katwijk na drie opeenvolgende nederlagen weer eens drie punten kon bijschrijven.

De opluchting in het Katwijkse kamp was dan ook groot. De meegereisde supporters, waarvan een groot deel de wedstrijd combineerde met een avondje stappen aan de Dijk, zetten massaal een hit van Jan Smit in, op het moment dat de drie punten zeker waren, de spelers zochten glimlachend de catacomben van het Kras Stadion op, na een bedankje aan de fans. Wat echter het meest beklijft is het feit dat regerend kampioen weer wat kleur op de wangen kreeg na drie slechte weken, maar dat er veel eerder veel meer kleur op had kunnen zitten als het vizier wat scherper had gestaan.

Tot het laatste kwartier van de wedstrijd had Katwijk namelijk niets of nauwelijks iets te vrezen van de Volendamse talenten. Katwijk dicteerde het duel grotendeels en had voor rust al vier goals kunnen maken. Mede dankzij de goed keepende Barry Lauwers bleef de schade beperkt tot één. Kort voor rust legde Kilian van Mil de bal panklaar op het hoofd van Ahmed el Azzouti, die Lauwers kansloos liet, 0-1.

Het was echter de enige keer dat de kleine goaltjesdief de meerdere was van Lauwers. Op vijf andere pogingen van El Azzouti had Lauwers telkens een passend antwoord. Ook Tim Freriks kreeg twee goede kansen, Robbert Susan mocht eenmaal vrij inkoppen en invaller Mukhtar Suleiman werd in het zestienmetergebied vrijgespeeld, maar ook aan hen waren de kansen niet besteed. Bij een ploeg die in een moeilijke fase verkeert en maar op een minimale voorsprong blijft staan kun je er je klok op gelijk zetten dat er meer en meer op twee gedachten wordt gehinkt naarmate de tijd vordert.

Langzaam maar zeker gooide Jong Volendam de schroom van zich af en probeerde de ploeg van Kiki Musampa Katwijk aan het wankelen te brengen. Dat lukte na een uur spelen nog het best, toen invaller Imran Nazih vanaf de rand van het zestienmetergebied kon schieten en zijn poging via Jean Paul van Leeuwen tegen de paal zag eindigen.

Hoewel de thuisploeg, via pogingen van Quincy Hoeve en Tayrell Wouter, nog wel voor hachelijke momenten zorgde, kwam het niet meer zo dicht bij een gelijkmaker. En kon heel Katwijk uiteindelijk opgelucht ademhalen zo vlak voor de winterstop.