dinsdag 30 mei 2023

REPORTAGE | Scheveningen laat punt glippen tegen Rijnsburgse Boys

Veel gelezen

Er stonden al 87 minuten op de klok en Scheveningen moest nog heel even volhouden om een punt op Houtrust te houden. Maar Furhgill Zeldenrust kreeg nog een vrije trap halverwege de helft van de thuisclub te nemen. Zeldenrust, de man die ook al met zo’n prachtige indraaiende trap de 0-1 voor Rijnsburgse Boys binnen had geschoten. Bij deze vrije trap slingerde hij de bal richting tweede paal waar de mee opgekomen verdediger Bram Ros de winnende voor de Bollenstreekbewoners binnenliep: 1-2.

De druiven waren zuur voor de Schollenkoppen. Met name omdat zij gedurende lange periodes gelijkwaardig en soms zelfs meer dan dat waren. Dat de zege niet bij de thuisclub terechtkwam viel nog te rechtvaardigen, de nederlaag mocht echter gerust onverdiend worden genoemd.

Weinig afwezigen

Bij de thuisclub was Robert van Koesveld weer terug centraal achterin. Jari de Jong schoof mede door de afwezigheid van Jaimy Brute weer door naar het middenveld. Bij Rijnsburgse Boys was linksback Rob Zandbergen er net als vorige week niet bij en zijn logische vervanger was weer Jordy Strooker.

De inleidende schermutselingen namen een dik kwartier in beslag. Er werd aan twee kanten voorzichtig opgebouwd en vooral ook voorzichtig omgegaan met het balbezit. Heel even veerde men bij de gasten op toen Van Koesveld een bal van dichtbij tegen zich aan geschoten kreeg. Er werd gedacht aan strafbaar hands maar arbiter Van der Laan was resoluut; doorspelen.

Kansjes

De eerste keer dat er serieus gevaar in een doelmond ontstond was halverwege de eerste helft. Ros dook op voor Van der Maaten. Zijn kopstoot was te weinig naar een hoek gericht om de doelman te verontrusten. Aan de overzijde van het veld was de thuisclub pas na 34 minuten een keer in staat op het doel te vuren. Het schot van Immers miste evenwel te veel kracht om Zonneveld echt te bedreigen.

Dat was in feite ook het probleem bij de enkele kansjes die nog voor de pauze zouden volgen. Dani van der Moot mikte te hoog, Delano Asante gaf zijn vrije trap geen kracht mee en Tim Peters kwam aan de overzijde knap vrij maar kreeg ruzie met de bal. De 0-0 was derhalve een logische stand bij rust.

Ander vaatje

Direct na de pauze zette Rijnsburgse Boys aan. Wisman had Asante ingeruild voor Jeffrey Jongeneelen en kennelijk gaf dat wat afstemmingsproblemen bij Scheveningen achterin. Ros zag Zeldenrust op links de ruimte kiezen, de pass was op maat en het indraaiende schot van zeldzame schoonheid. Van der Maaten stond logisch opgesteld maar had geen verweer tegen de poging die in de verre kruising zeilde: 0-1. Even leken de Uien door te drukken en Dani van der Moot had de kans om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Van der Maaten wist echter knap te redden.

Schitterende gelijkmaker

Nog voor het uur om was, stond het 1-1. Lex Immers bouwde vanuit het middenveld op en zette Mehmet Aldogan op rechts aan het werk. Zijn voorzet was waarachtig niet gemakkelijk aan te nemen door Michael de Niet, maar op acrobatische wijze wist hij Zonneveld toch te passeren: 1-1. Er volgde een periode waarin Scheveningen een licht overwicht opbouwde. Tim Peters was daarin enkele malen gevaarlijk, onder meer met een kopbal die Zonneveld wist te stoppen en ook Immers bedreigde het Rijnsburger doel met een schot dat net naast het doel verdween.

Toch nog een winnaar

Alles wees er op dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen. Een score die in ieder geval recht deed aan de veldverhoudingen. Een knap indraaiende vrije trap van Zeldenrust kwam echter bij de tweede paal voor de voeten van de opgekomen verdediger Ros die van dichtbij alsnog de 1-2 binnen liep. Pijnlijk voor de thuisclub die juist in deze wedstrijd een uitstekend niveau had gehaald, maar daar dus niet met een puntje voor werd beloond.

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

Aanvaller van Go Ahead Eagles bereikt akkoord met SV Urk

SV Urk kan in het seizoen 2023/2024 een beroep doen op Jarno van Essen. De aanvaller komt over van...
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img