Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT VIERDE DIVISIE | Kloetinge en Eemdijk maken geen fout en gaan als koploper met marge aan de Kerstdis

Kloetinge en Eemdijk wisten voorafgaand aan deze speelronde al dat ze als koploper de winterstop in zouden gaan, maar het lukte de lijstaanvoerders van de Vierde Divisie A en B in de laatste speelronde van 2022 ook nog eens de marge met de achtervolgers in stand te houden. De Zeeuwen en de “Diekers” wisten, tegen respectievelijk WNC en Huizen, de overwinning pas in de slotfase te bewerkstelligen en zagen de concurrentie deels punten morsen.

Kloetinge moest diep gaan in het uitduel met WNC. De 1-2 viel pas in de 94e minuut. Capelle kon het gaatje met Kloetinge op zes punten houden, dankzij een 1-3 overwinning bij ARC. Kort daaronder wisten ODIN ’59 (een 2-1 thuisoverwinning tegen Spijkenisse) en GOES (4-0 tegen Achilles Veen) op gelijke hoogte te komen met Smitshoek. De ploeg uit Barendrecht ging met pijnlijke cijfers onderuit bij Nieuwenhoorn: 4-0.

Ook Eemdijk wist zich pas in de slotfase te ontdoen van Huizen. Zes minuten voor tijd zorgde Nsingi voor de winnende treffer: 1-2. DHSC en DETO konden het gat met de ploeg van Willem Romp op een respectabele tien punten houden. De Utrechters wonnen in eigen huis met 2-0 van WV-HEDW, DETO zegevierde de subtopper tegen SC Genemuiden met ruime cijfers, 3-0.

Alle uitslagen:

Vierde Divisie A

WNC – Kloetinge 1-2
ARC – Capelle 1-3
ODIN ’59 – Spijkenisse 2-1
GOES – Achilles Veen 4-0
Nieuwenhoorn – Smitshoek 4-0
De Dijk – FC ’s-Gravenzande 1-5
Portugaal – SC Feyenoord 1-1
Zwaluwen – Jodan Boys 2-1

Vierde Divisie B

Huizen – Eemdijk 1-2
DHSC – WV-HEDW 2-0
DETO – SC Genemuiden 3-0
Swift – AZSV 1-2
Flevo Boys – d’Olde Veste 4-2
HZVV – sdv Barneveld 2-1
Ajax – Berkum 2-2
csv Apeldoorn – Buitenpost 0-2