OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | GVVV pakt drie punten bij Ter Leede en ACV blijft koploper na hectisch duel in Veenendaal

ACV sluit het kalenderjaar 2022 af als lijstaanvoerder van de Derde Divisie zaterdag. De ploeg wist een 1-0 achterstand goed te maken in de uitwedstrijd tegen DOVO (1-2). GVVV wist de drie punten te pakken bij Ter Leede (0-2). Verder waren er ook overwinningen te noteren voor SteDoCo tegen DVS’33 (2-0) en Barendrecht (uit bij Excelsior’31).

DOVO kwam na elf minuten spelen op voorsprong tegen ACV door een fraai afstandsschot van Anil Mercan (1-0). In de tweede helft wist de ploeg uit Assen dit om te draaien naar een overwinning. Doelpunten kwamen op naam van Zwikstra en Grevink (1-2). DOVO eindigde het duel met negen spelers door rode kaarten voor Nick de Bondt en Nick Hak, ook trainer Florian Wolf moest met rood vertrekken in de eerste helft. Zondag is een uitgebreid verslag te lezen van deze wedstrijd, die in de eerste helft gestaakt werd vanwege onenigheid op het speelveld, op de website van Topamateurvoetbal.

In Sassenheim kwam GVVV na zestien minuten spelen aan de leiding tegen Ter Leede. Van een meter of twintig haalde Quincy Veenhof hard uit en passeerde de doelman van de tegenstander (0-1). Net na de pauze wist GVVV de voorsprong te verdubbelen, Ilias Latif gaf de steekpass op Denrich Sillé die het één tegen één duel met de doelman in zijn voordeel wist te beslissen (0-2).

SteDoCo stond na 25 minuten spelen al op een 2-0 voorsprong, dit door doelpunten van Elvio van Overbeek en Mitchell de Zwart. Deze doelpunten bleken later voldoende te zijn om de overwinning te boeken op DVS’33 (2-0).