TWEEDE DIVISIE | Degradatiekraker is prooi voor IJsselmeervogels, HHC wint bij Noordwijk

In de Tweede Divisie blijft HHC Hardenberg in het spoor van koploper
AFC. De Sallanders wonnen met 0-3 van Noordwijk. IJsselmeervogels had maar één helft nodig tegen OFC, ook daar werd het 0-3. Zeges waren er verder voor FC Lisse, Kozakken Boys en Spakenburg.

HHC Hardenberg pakte drie punten op bezoek bij Noordwijk. Na een openingshalfuur met weinig kansen meldden beide ploegen zich daarna iets vaker voor het doel van de tegenstander. Voor HHC resulteerde dit zes minuten voor rust in de 0-1, gemaakt door Rob van der Leij. In het tweede bedrijf creëerden de kustbewoners niet veel meer, maar HHC liet de thuisploeg nog lang in leven. Pas in de laatste twintig minuten maakten Sander Egbers en Mike Reuvers het verschil: 0-3.

IJsselmeervogels was in een heuse degradatiekraker binnen 45 minuten klaar met OFC. Na minder dan een kwartier spelen stond er al 0-2 op het bord in Oostzaan. Steven Sánchez Angulo opende de score na een fraaie combinatie, Mike van de Laar verdubbelde de marge na een prima Vogels-counter.

Ook gedurende de rest van de eerste helft bleven de Rooien de meest gevaarlijke ploeg, met name in de omschakeling. Vlak voor rust werd het 0-3 door Jordy Ruizendaal en leek de wedstrijd in het slot. Na de thee vielen er nauwelijks nog noemenswaardige momenten te noteren, wel was er het uitvallen van mike van de Laar, met naar het zich liet aanzien opnieuw een knieblessure.

Op het eigen Ter Specke won FC Lisse met 2-0 van Jong Sparta. Max Hudelpohl en de ingevallen Maxim van der Meer bepaalden in de laatste 25 minuten van de wedstrijd de eindstand. Daarvoor kregen beide ploegen goede kansen om de score al eerder te openen. Met name FC Lisse speelde prima, was regelmatig gevaarlijk, en zag in de eerste helft een doelpunt van Jaap Zwetsloot afgekeurd worden wegens buitenspel. Maar ook Lisse-keeper Erik Cummins moest een aantal keer handelend optreden op pogingen van de jonge Kasteelheren.

Kozakken Boys won op bezoek bij Excelsior Maassluis met het kleinst mogelijke verschil: 0-1. Na een gelijkopgaand begin was het de thuisploeg die na 23 minuten met tien man verder moest. Omar Ouali kreeg een rode kaart na een slaande beweging. Een minuut voor rust wisten de boys het numerieke overtal uit te drukken in een doelpunt. Kevin Vermeulen werd als maker op het wedstrijdformulier genoteerd.

Na de pauze had Kozakken Boys het meeste de bal, maar omdat het de score
niet wist uit te breiden bleef de wedstrijd spannend. Zelfs een tien minuten voor tijd gegeven strafschop was niet aan de Werkendammers besteed en werd gemist door Lowie van Zundert. Omdat de marge nog altijd slechts één was, drong Excelsior Maasluis in het slot steeds meer aan, maar slaagde het er niet in nog iets aan het duel over te houden.

Een fijne middag voor Floris van der Linden. De topschutter van vorig seizoen, die dit seizoen het net nog moeilijk weet te vinden, maakte zes minuten voor rust het enige doelpunt voor Spakenburg, dat daarmee in een weinig verheffend duel won van Koninklijke HFC: 1-0. In de tweede helft lieten beide ploegen iets meer zien dan voor de rust, maar tot meer doelpunten leidde dat niet. Door de nederlaag wordt de situatie op de ranglijst voor Koninklijke HFC ook steeds penibeler.

Van AFC – De Treffers, Scheveningen – Rijnsburgse Boys, Jong FC Volendam – Katwijk en Quick Boys – TEC verschijnen zondagochtend uitgebreide reportages op topamateurvoetbal.com.