maandag 29 mei 2023

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZONDAG: Op naar de tweede helft

Veel gelezen

De eerste zeventien wedstrijden zitten erop. Een overduidelijke ploeg die er bovenuit springt: ADO’20. Geen wedstrijd nog verloren. Sterker nog, slechts één keer gelijk. Dat is knap. Aan de onderkant van de ranglijst staat Dongen ver onderaan. Dankzij hun eerste overwinning vorige week wel weer drie punten dichterbij plekken voor nacompetitie.

Los daarvan zijn er een aantal positieve verrassingen te zien op de ranglijst. OJC Rosmalen staat op een zesde plek en TOGB op een achtste. Voor promovendi knap. Ook Blauw Geel zal content zijn met de knappe derde plek. De tegenvallers zijn toch wel Groene Ster en Gemert. Op dit moment op nacompetitieplekken maar gezien de eindnoteringen vorig jaar (Groene Ster een keurige zesde plek en Gemert een vierde plek waar ze nog lang meededen om een kampioenschap) had je wel meer mogen verwachten.

Terug naar het nu. Zaterdag trappen VVSB en Quick de achttiende speelronde af. De thuisploeg van zaterdag kon vorige week ruim winnen van JOS Watergraafsmeer. Het werd 5-2. De Haantjes pakten een punt tegen TOGB waar het 1-1 werd. In Berkel en Rodenrijs ontvangen de gastheren nu UDI’19. De Udenaren, op dit moment op een degradatieplek, verloren vorige week in de Brabantse derby. OJC Rosmalen was toen met 4-0 te sterk. Deze week weer een Brabants onderonsje voor de rood-zwarten. Op De Groote Wielen komt UNA langs. Zij verloren met 3-1 van de koploper.

Dat ADO’20 het goed doet, is inmiddels bekend. In deze speelronde moet Groene Ster de verre reis maken naar Heemskerk. De Limburgers speelden vorige week met 1-1 gelijk tegen de nummer vier, Hercules. De Utrechters ontvangen hekkensluiter Dongen. De Kanaries pakten de afgelopen drie wedstrijden al vijf punten. Terwijl voor dat eerste punt de teller op 1 punt stond. Dongen pakte hun eerste 3 punten tegen de roodbroeken.

Unitas speelt op zaterdagavond. Dan ontvangen zij RKVV DEM. De Beverwijkers verloren vorige week nog in Breda. Daar was Baronie met 4-1 de baas. Baronie speelt wederom thuis. Nu ontvangt men HSC’21. De Haaksbergers konden voor een tweede week op rij niet tot scoren komen. Het werd 0-0 tegen Gemert en de wedstrijd daarvoor stal Blauw Geel ’38 de punten: 0-1.

Gemert staat, zoals gezegd, laag op de ranglijst. Zeker in vergelijking met vorig jaar. Deze week moeten de Brabanders hun weg omhoog vinden via provinciegenoot OSS ’20. De Ossenaren verloren vorige week met 1-0 in Veghel tegen Blauw Geel ’38. De Veghelaren, die inmiddels al elf competitiewedstrijden op rij ongeslagen zijn, ontvangen vlak voor de winterstop JOS Watergraafsmeer.

Programma

VVSB – Quick

Unitas – RKVV DEM

Blauw Geel ’38 – JOS Watergraafsmeer

TOGB – UDI’19

ADO ’20 – Groene Ster

Dongen – Hercules

Baronie – HSC ’21

Gemert – OSS ’20

OJC Rosmalen – UNA

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

Aanvaller van Go Ahead Eagles bereikt akkoord met SV Urk

SV Urk kan in het seizoen 2023/2024 een beroep doen op Jarno van Essen. De aanvaller komt over van...
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img