Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Derde Divisie B; Topper in Hoornaar en voor de rest met een goed gevoel de winterstop in.

SteDoCo lijkt in een zetel te zitten in de Derde Divisie B. De ploeg van Rick Adjei heeft een voorsprong van zes punten met nog een wedstrijd tegoed op naaste achtervolger Barendrecht. Zaterdag krijgt SteDoCo bezoek van UNA wat met Barendrecht en Sportlust’46 verwikkeld is in de strijd om plek twee. Voor een UNA is het een “must win” wedstrijd om nog mee te spelen om de prijzen dit seizoen.

Lastig

In aanloop naar de wedstrijd tegen SteDoCo sprak topamateurvoetbal.com met trainer Harrie Gommans van UNA. “Wij gaan zoals iedere week spelen om te winnen. Tegen SteDoCo zal dat niet makkelijk worden. Het is een uitgebalanceerde ploeg met veel routine en kwaliteiten om een doelpunt te maken. Wij missen nog een aantal langdurig geblesseerde spelers die na de winterstop weer aansluiten. Wij hopen dat Petar Stoskovic die vorig weekend en begin van deze week nog ziek was weer beschikbaar is”, aldus de trainer van UNA. De vertrekkende trainer heeft nog geen nieuwe club maar gaf wel aan in gesprek te zijn met één club. “Ik hoop dat wij er op korte termijn uitkomen. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen”. De wedstrijd in Hoornaar is ook een terugkeer op bekend terrein voor twee spelers van UNA. Doelman Stoskovic en Jesse Wielinga maakte in het verleden deel uit van de selectie van SteDoCo.

Dringen

Net als bovenin om plek twee is het onderin dringen om weg te komen van de gevarenzone. Door de afgelastingen van de afgelopen weken geeft de ranglijst een vertekend beeld. Maar dat Baronie, Unitas en Groene Ster graag drie punten zouden toevoegen aan het totaal moge duidelijk zijn. Baronie moet dat dan doen tegen het veel scorende Hoek, wat gezien de kwaliteiten natuurlijk veel te laag staat op de ranglijst. In de vorige uitwedstrijd tegen Gemert incasseerde de Baronnen maar liefst zeven goals. Hopelijk zal de uitslag in Zeeland wat dragelijker zijn voor de Brabanders. Groene Ster wat voor de laatste keer in competitieverband won op 26 augustus treedt aan tegen Gemert. Gemert verlengde deze week Reinald Boeren zijn contract met één seizoen. Hij gaat daarmee zijn zevende seizoen in bij de zwart-witten en wordt daarmee de langstzittende trainer in de historie van de club. 

16-09-2018: Voetbal: Dongen v Quick: Dongen KNVB 3e divisie seizoen 2018-2019 L-R Paul van der Zwaan trainer of Quick

10e jaar

Een andere trainer die het al heel lang volhoudt bij zijn club is Paul van der Zwaan. Recentelijk besloten Quick H. en van der Zwaan er nog een jaar aan vast te plakken. De Leiderdorper gaat daarmee deze zomer beginnen aan zijn 10e(!) seizoen op Sportpark Nieuw Haneburg. In de laatste wedstrijd voor de winterstop ontvangt Quick het Sportlust’46 van Jochem Twisker. Op Haaglanden Voetbal geeft van der Zwaan aan dat hij graag zou willen zien dat zijn ploeg de wisselvalligheid op mentaal gebied beter onder controle krijgt. In Woerden wordt op de achtergrond al druk gewerkt aan de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Kort geleden werd bekend dat Mohammed Bendadi en Redouan Hazzat zullen vertrekken bij Sportlust’46. Daartegenover staat de komst van de bijna 21-jarige aanvallende middenvelder Max Fichtinger van usv Hercules.