Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Derde Divisie A; Wie wordt de winterkampioen?

In aanloop naar de laatste speelronde in de Derde Divisie A is de grote vraag wie wordt de winterkampioen? Koploper Harkemase Boys ligt op pole position maar speelt een moeilijke uitwedstrijd bij VVSB. Naaste concurrent IJsselmeervogels heeft een op het oog iets makkelijkere opgave tegen rode lantaarndrager ODIN’59. Het onderlinge verschil tussen de nummer één en twee is twee punten.

Uitwedstrijden

Harkemase Boys verloor zijn laatste twee uitwedstrijden deze competitie tegen respectievelijk DEM en Sparta Nijkerk. In Noordwijkerhout staat de ploeg van trainer Marcel Post opnieuw een lastige klus te wachten. Na een wat stroeve start deze competitie vanwege een korte voorbereiding begint VVSB langzaam op stoom te komen. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en zo sluipen de paars-gelen langzaam richting de top van de ranglijst. Bij winst dicht de ploeg van Wilfred van Leeuwen het gat richting de koplopers. 

Kansloze missie

IJsselmeervogels reist af naar Heemskerk om daar de strijd aan te binden met ODIN’59. De Rooien lopen net iets achter op het door Gert Jan Karsten gepredikte gemiddelde van twee punten per wedstrijd. Zijn ploeg krijgt in Heemskerk de kans om dit weer recht te trekken. ODIN’59 lijkt reeds voor de winterstop op een kansloze missie te zijn. ODIN won dit seizoen pas één keer en incasseerde al 50 tegendoelpunten. 

Doelpuntenmachine

Grote verrassing deze eerste seizoenshelft is misschien wel RKAV Volendam. De Volendammers verloren van de negen wedstrijden slechts één keer en spelen ook nog in het “grote” KNVB bekertoernooi. Met 41 gescoorde goals is de ploeg van Berry Smit ook de meest scorende ploeg in de Derde Divisie A. Met een thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde v.v. Hoogeveen lijkt een verdere versteviging van de positie in de top van de ranglijst voor de hand te liggen.

Uitgesteld

Met Sparta Nijkerk tegen v.v. Eemdijk stond er ook een mooie streekderby op het programma. Vanwege het trieste overlijden van erelid Kees van de Geest van Eemdijk is deze wedstrijd uitgesteld. De redactie van topamateurvoetbal.com wenst iedereen binnen Eemdijk veel sterkte met verwerken van het verlies van hun dierbare.