Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Betnation Divisie: Spakenburg ongenaakbaar. Hardijk doet oude ploeg pijn in slotfase.

Terug naar de top. Dat was het doel van Spakenburg aan het begin van het seizoen. En de top dat is waar de ploeg de winterstop in gaat. In een rechtstreeks duel tegen de nummer twee De Treffers waren de Blauwen ongenaakbaar. Het duel werd nooit echt spannend, daarvoor was de overmacht van Spakenburg te groot. Het werd uiteindelijk 3-0 voor de ploeg van Chris de Graaf. In het verre oosten was het wel spannend tussen HHC Hardenberg en v.v. Katwijk. Het was Matthijs Hardijk die zijn oude ploeg pijn deed in de slotfase en zich kroonde tot matchwinnaar.

Dik verdiend

De vraag lijkt met de week relevanter te worden. Wie gaat Spakenburg van de titel af houden? Spakenburg is bezig aan een imposante reeks van 14 wedstrijden ongeslagen competitiewedstrijden. Zoals in de voorbeschouwing vrijdag al gemeld zou de grootste uitdaging voor De Treffers worden de aanvallers van Spakenburg van scoren afhouden. Dat lukte de Groesbekers niet. El Azzouti, Suleiman en van der Linden waren alle drie goed voor één treffer. Trainer Chris de Graaf gaf bij RTV Utrecht aan dat hij genoten had van zijn ploeg. “We hebben een missie met elkaar. Dat is aan het einde van het seizoen bovenaan staan.” Dinsdagavond gaat Spakenburg proberen het bekeravontuur een vervolg te geven. Dan komt Excelsior Rotterdam op bezoek op De Westmaat.

Achtervolgers

De grootste concurrenten voor de titel lijken uit Katwijk te komen. Quick Boys is na de overwinning op ADO’20 de nieuwe nummer twee. Danny van den Meiracker werd de matchwinnaar op Nieuw-Zuid. Quick Boys heeft nu een achterstand van 8 punten op Spakenburg. Plaatsgenoot v.v. Katwijk bleef ook in Hardenberg aan de goede kant van de score. In een enerverend duel was het Matthijs Hardijk die zijn oude ploeg in de slotfase de das om deed. Sietse Brandsma zette zijn ploeg na een fout in de verdediging van HHC op voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft was het topscorer Rob van der Leij die van 11 meter langszij bracht. In de tweede helft werd de druk op het doel van HHC Hardenberg langzaam groter. Doelman Maats leek een grote sta-in-de-weg voor Katwijk. Uiteindelijk moest Maats in de 84e minuut toch passen op een inzet van Matthijs Hardijk die hiermee zijn oude ploeg de das om deed. Met nog een wedstrijd tegoed is het gat naar Spakenburg 12 punten. Vorig seizoen stond Katwijk in de winterstop 10 punten achter op de koppositie. De ploeg van Anthony Correia kan dus zeker nog niet worden afgeschreven in de titelrace.

Veilige haven

In Lisse, Maassluis en Werkendam zal de gemoedstoestand waarmee de ploegen de winter in gaan wat minder aangenaam zijn. Kozakken Boys kwam thuis tegen Scheveningen wel op voorsprong maar wist deze niet over de streep te trekken. De Kozakken gaan als rode lantaarndrager de winterstop in. Ontlopen van rechtstreekse degradatie lijkt het maximaal haalbare voor de Boys. Het gat naar een veilige plaats bedraagt inmiddels tien punten. Excelsior Maassluis kon het in Assen niet bolwerken tegen ACV. Met Giovanni Zwikstra terug van een blessure was er geen houden aan voor Excelsior. Door de afgelastingen heeft Excelsior nog wat wedstrijden tegoed. Maar dat een zwaar seizoen gaat worden is wel duidelijk. FC Lisse had de hoop om de goede overwinning op HFC een vervolg te geven. Dat lukte helaas niet. Cody Klaver was voor AFC de enige doelpuntenmaker op Ter Specke. Door de overwinning van Rijnsburgse Boys op Noordwijk zag Lisse het gat met een veilige plek ook nog eens verder oplopen.

Foto: Orange Pictures