Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Kevin Hollander (GOES): ‘Balgevoel is natuurlijk een stuk achteruit gehold’

Vanaf einde november vorig jaar lagen de competities in de Tweede en Derde Divisie stil. Weer vanwege corona. Hoe gingen trainers en hun selecties hier mee om? We vroegen het aan Kevin Hollander, trainer van het Zeeuwse v.v. GOES.

Hoe heb je de selectie een beetje aan de gang kunnen houden?

We hebben het steeds gedaan volgens de geldende regels. Eerder hadden we natuurlijk die regels die aangaven dat voor 18+ minder mocht, later voor 26+. Nu zaten we weer met die beperkte tijd van na 17.00 uur dat er niks mocht. Daar hebben we ons aan gehouden. Dus trainden we alleen in het weekend gezamenlijk en gingen de spelers met individuele afspraken aan de gang.

Niet overwogen ’s morgens heel vroeg iets te gaan doen?

Geen moment. Ik stap ’s morgens al rond half zes in mijn auto voor mijn werk. En datzelfde geldt ook voor veel spelers in mijn selectie. Hoe laat wil je dan gaan trainen? Die jongens en hun eventuele gezinnen hebben ook gewoon gezonde nachtrust nodig, dus nee, dat was geen optie.

En net zoals HSV Hoek naar België uitwijken?

Ook geen optie nee. De België ligt hier nog altijd zo’n drie kwartier of langer rijden vandaan. Ik heb jongens uit West Brabant vandaan en vanaf Walcheren. Dat vergt heen en weer zomaar 3 a 4 uren aan reistijd. Dat is dan ook niet leuk meer voor de jongens. Dan moeten ze al heel vroeg in de auto zitten en komen ze na middernacht weer thuis. Dat hebben we dus ook niet overwogen.

Ben je nog op een trainingskamp in Zuid Europa geweest?

Met dat idee hebben we wel rondgelopen, maar vanwege de risico’s in verband met corona hebben we daar van af gezien. We zijn maar gewoon allemaal thuis gebleven.

Dan neem ik aan dat je nu te weinig tijd hebt om je selectie wedstrijdfit op het veld als de competitie op 5 februari hervat wordt?

Dat zal zeker zo zijn. Ze hebben allemaal wel hun meters in de benen, maar bijvoorbeeld het balgevoel is natuurlijk een stuk achteruit gehold. Tactische training en dergelijke, daar is gewoon te weinig tijd voor geweest. Dat gaan we straks wel merken. We hebben op 18 december voor het laatst getraind en zijn 15 januari weer begonnen. Het is best lastig en ook tegenstrijdig. We willen allemaal graag weer voetballen en zeker ook de competitie afmaken; maar anderzijds weten we ook dat 5 februari fysiologisch gezien te vroeg is.