Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Betnation Divisie: Lukt het De Treffers het gat naar Spakenburg kleiner te maken?

In de laatste speelronde voor de (korte) winterstop is de grote vraag natuurlijk of het De Treffers gaat lukken om het gat naar koploper Spakenburg kleiner te maken? De competitieplanner had het niet mooier kunnen voorzien. Een rechtstreekse confrontatie tussen de nummer één en twee van de ranglijst in de laatste wedstijd van het kalenderjaar. Ook niet onbelangrijk met wat voor gemoedstoestand ga je als ploeg het jaar afsluiten? Krijgen we nog even een positieve boost of blijft het chagrijn hangen.

Contractverlenging

Het eerste kerstcadeau heeft trainer Lee-roy Echteld deze week al binnen. Afgelopen dinsdag maakte De Treffers via de website bekend dat het contract met Echteld met één seizoen verlengd is. De club is blij met de progressie van het elftal onder leiding van Echteld in de anderhalf jaar dat hij de ploeg onder zijn hoede heeft. Het tweede kerstcadeau wat zijn ploeg hem kan geven is natuurlijk een overwinning op koploper Spakenburg. Het gat tussen de twee ploegen is op dit moment zeven punten. Om nog enigszins uitzicht op de titel te hebben mag er dus eigenlijk niet verloren worden door de Groesbekers. Zal zijn ongeslagen reeks van 14 wedstrijden (incl. beker) in stand willen houden. Grootste uitdaging voor De Treffers zal zijn om de aanval van Spakenburg in toom te houden. De aanvallers Suleiman, El Azzouti en van der Linden zijn samen goed voor meer dan helft van het aantal treffers van De Blauwen.

MIJN AMBITIE BLIJFT OM IN BETAALDE VOETBAL AAN DE SLAG TE GAAN – LEE-ROY ECHTELD BIJ ZIJN CONTRACTVERLENING BIJ DE TREFFERS

Aan- of afhaken

In Hardenberg staat een andere interessante wedstijd op het programma. De beide oranjehemden HHC en v.v. Katwijk binden de strijd met elkaar aan. Katwijk waar Anthony Correia deze week aankondigde zijn contract niet te verlengen, is aan een stevige opmars bezig. Om na de winterstop nog een rol van betekenis te kunnen spelen is winst een must voor de regerend kampioen. Voor gastheer HHC geldt precies hetzelfde. Belangrijk voor Katwijk zal worden op de topscorer van de Tweede Divisie Rob van der Leij (14 goals) van scoren af te houden.

Hoge nood

Een ploeg die de punten ook goed kan gebruiken is Kozakken Boys. Het is de laatste weken onrustig in Werkendam met supporters die verhaal komen halen bij spelers en het gevoerde beleid afkeurde. Trainer Edwin Grunholz verlengde deze week zijn contract met één seizoen. Wellicht brengt dit de nodige rust en stabiliteit die de club nodig heeft? Iets wat daarbij ook zou helpen is een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Scheveningen. De Kozakken zijn inmiddels rode lantaarndrager, met nog maar twee ploegen zich die op schootsafstand staan.