Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De trainerscarrousel deel 2: Paul van der Zwaan voor 10e jaar bij Quick en Lee-roy Echteld verlengd bij De Treffers

Het is de tijd van het jaar waarin knopen worden doorgehakt voor wat betreft het al dan niet verlengen van contracten. In onderstaand overzicht vinden jullie een kleine opsomming van wat er de afgelopen twee weken voorbij kwam op het trainers vlak.

10e jaar voor Paul van der Zwaan bij Quick HV&CV

Met het verlengen van het contract van Paul van der Zwaan bij Quick wordt de trainer de langstzittende in de derde divisie. De 67 jarige inwoner van Leiderdorp geeft in een interview in het AD zich erg senang te voelen bij Quick. “Dat heeft ook te maken met de rust die de club uitstraalt. Dat wederzijdse vertrouwen maakt het makkelijker om aan onze uitgangspunten vast te houden. Eentje daarvan is dat we iedere week beter willen doen dan de week ervoor. Dat lukt niet altijd maar is wel een loffelijk en mooi streven. En iets waar we altijd op terug kunnen vallen”, aldus van der Zwaan in het AD.

Lee-roy Echteld langer bij De Treffers

Trainer Lee-roy Echteld en De Treffers hebben hun verbintenis met één seizoen verlengd. De Treffers is erg tevreden over de progressie die de hoofdmacht de laatste anderhalf jaar onder Echteld heeft gemaakt. Volgens voorzitter Theo Jochems is gebleken dat Echteld het elftal naar een hoger plan heeft weten te tillen. Op de website van De Treffers meldt ook Echteld dat hij content is met de contractverlenging. “We hebben de weg omhoog ingeslagen en het team heeft zich prima ontwikkeld. Het blijft mijn ambitie om in het betaald voetbal aan de slag te gaan. De Treffers heeft toegezegd dat als het zover zou komen, mij daarin te steunen”. Lee-roy Echteld blijft het trainerschap bij De Treffers combineren met het assistent-trainerschap bij Jong Oranje.

Jonathan Jonk langer bij TOGB

Ook bij derde divisionist TOGB was er trainersnieuws de afgelopen week. Trainer Jonathan Jonk verlengde zijn contract met twee jaar. Izaak Havenaar namens TOGB over de verlenging. “Als bestuur zijn wij zeer tevreden over hoe Jonk en zijn technische staf de selectie leiden. We hebben samen met een aantal spelers en de technisch staf gezeten en zijn gezamenlijk van mening dat verlengen een prima keuze is.” Ook trainer Jonk is tevreden over de verlenging. “Ik ben erg content dat mijn contract met twee jaar wordt verlengd aan het einde van het seizoen. Zo kun je rustig de tweede seizoenshelft in en samen met je staf gaan bouwen aan een mooie toekomst.” Jonk is bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark Het Hoge Land en bezit na vier nederlagen op rij de 11e plaats in derde divisie B.

Freek Thoone nieuwe trainer AWC Wijchen

AWC heeft met Freek Thoone de opvolger van Lodewijk de Kruijf vastgelegd. Thoone is geen onbekende bij AWC. Tot vijf jaar geleden maakt hij als speler deel uit van de hoofdmacht van de Wijchense formatie. Thoone verwacht in mei zijn UEFA-A diploma te halen. Freek Thoone heeft met een groot deel van de huidige selectie zo’n 2 jaar samengespeeld. “Ook toen al was Freek een leider in het veld en een verlengstuk van de trainer”, volgens manager voetbal Björn van de Groes. Hij noemt hem verder een inhoudelijk sterke trainer die perfect in het profiel van AWC past.

Bronnen: AD, De Treffers, TOGB & AWC Wijchen

Foto: Orange Pictures