Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Anthony Correia verlaat v.v. Katwijk en hoopt op full-time job in betaald voetbal.

Zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen ACV voor de microfoon van Omroep West gaf Anthony Correia nog aan dat de besprekingen over contractverlenging in de winterstop zouden gaan plaatsvinden. Nog geen 48 uur later kwam de mededeling op de website van v.v. Katwijk dat de succesvolle trainer de club na vier seizoenen gaat verlaten. De 41 jarige inwoner van Velsenbroek die dit jaar zijn diploma Coach Betaald Voetbal haalde, hoopt komend seizoen volledig werkzaam te zijn in het betaalde voetbal.

Met het vertrek van Correia komt er een einde aan een succesvolle samenwerking tussen club en trainer. De afgelopen twee seizoenen wist Correia met zijn ploegen het kampioenschap binnen te halen. Na een ongewone reeks van vijf nederlagen op rij is de regerend kampioen bezig aan een stevige opmars in de Tweede Divisie. De laatste zeven wedstrijden (incl. beker) werden allemaal gewonnen. Het gat naar koploper Spakenburg is nog groot, met nog een wedstrijd tegoed en de wetenschap dat vorig jaar een achterstand van 10 punten werd goedgemaakt, doet de hoop op de titel nog leven op De Krom.

“Om je dromen waar te maken moet je soms in het diepe springen”. Trainer Anthony Correia in NH nieuws.

Dat Anthony Correia ambities heeft om in het betaalde voetbal aan de slag te gaan heeft hij nooit onder stoelen of banken geschoven. Zijn huidige functie bij v.v. Katwijk combineert hij al een aantal jaar met het assistent trainerschap bij eerstedivisionist Telstar in IJmuiden. Veel Telstar supporters zien in Correia de ideale trainer voor hun club. Volgens Correia is daar op dit moment nog enkele sprake van. “Ik ben de trouwe assistent van trainer Mike Snoei en wil niet aan zijn stoelpoten zagen. Ik kijk verder dan alleen Telstar, want dat zou naïef zijn”, aldus Correia dinsdag in het NH nieuws.

Technisch manager van v.v. Katwijk Cees Bruinink reageert vol begrip op de beslissing van Correia. “We hebben als club volledig begrip voor de ambities en beslissing van Anthony; ondanks dat we opnieuw heel graag met hem verlengd hadden. We respecteren zijn beslissing en hopen dat zijn mooie succesvolle periode bij de club dit seizoen ook “in stijl” wordt afgesloten’, aldus Bruinink.

Bron: v.v. Katwijk – NH Nieuws

Foto; Orange Pictures