Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | Weerzien, herstel en weer een “do or die”-topper

De lente is begonnen. En daarmee breken ook de beslissende maanden in de Tweede Divisie aan. De situatie vooraf: er strijden vijf ploegen voor het kampioenschap en vijf ploegen voelen flink de degradatienood. Daarbij dient gezegd dat alle clubs in de middenmoot nog wel een paar punten nodig hebben om de weg naar onderen definitief af te sluiten, waardoor geen enkele ploeg de luxe heeft om een wedstrijd te laten lopen.

Ook in de speelronde na Super Saturday staat er een topper op het programma. Verder is het interessant om te kijken hoe AFC de gevoelige tik tegen Katwijk heeft verwerkt en staat speelronde 24 voor Gert Jan Karsten in het teken van zijn thuisdebuut voor IJsselmeervogels en speelt hij ook nog eens tegen HHC Hardenberg.

IJsselmeervogels – HHC Hardenberg

Gert Jan Karsten stapte ooit tussentijds in bij HHC Hardenberg toen de ploeg in acute degradatienood was. Hij hield de Sallanders in de Tweede Divisie en vertrok toen ze in de top van de Tweede Divisie stonden. Drie seizoenen later staat HHC Hardenberg daar nog steeds en moet Karsten zijn nieuwe ploeg, IJsselmeervogels, zien te behoeden voor degradatie. Dat zijn debuut tegen Rijnsburgse Boys heel zwaar zou worden werd bevestigd door de einduitslag van 4-1. Het thuisdebuut tegen Angstgegner HHC Hardenberg is, zo mogelijk, nog moeilijker. En dat terwijl de Rooien echt smachten naar punten. Die werden in 2023 namelijk nog niet behaald.

AFC – Koninklijke HFC

Afgelopen seizoen bewees AFC de toenmalige koploper Katwijk een behoorlijke dienst door in de absolute slotfase een 0-3 achterstand tegen nummer twee Koninklijke HFC nog om te buigen in een 3-3 gelijkspel. Een gelijkspel is sowieso met afstand de vaakst voorkomende uitkomst in deze Zondagklassieker. Een uitkomst die AFC dit keer absoluut zal willen voorkomen.

De Treffers – Katwijk

Voor De Treffers is de topper tegen Katwijk de derde topwedstrijd op een rij. De eerste twee toppers (thuis tegen Rijnsburgse Boys en uit tegen HHC Hardenberg) gingen verloren, waardoor het tegen Katwijk “do or die” is voor de club uit Groesbeek. Datzelfde geldt voor Katwijk, dat vorige week tegen AFC de titeldroom in leven hield, maar zich de “luxe” van puntenverlies nog zeker niet kan veroorloven.

Speelronde 24

Zaterdag 4 maart:

14.30

Excelsior Maassluis – Jong Volendam
Noordwijk – Spakenburg
Scheveningen – FC Lisse

15.00

AFC – Koninklijke HFC
IJsselmeervogels – HHC Hardenberg
Quick Boys – Kozakken Boys

15.30

TEC – Rijnsburgse Boys

18.00

De Treffers – Katwijk

Zondag 5 maart

14.30

OFC – Jong Sparta