Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Betnation Divisie: Familiestrijd op de westmaat en gooit koning winter roet in het eten?

Wie komt er als winnaar uit de strijd bij de familie Vink zaterdagmiddag? Op de Westmaat treft koploper Spakenburg het Veenendaalse GVVV. Trainer bij GVVV is natuurlijk Gery Vink. Bij Spakenburg in de selectie de zoon van Gery Vink, Wimilio. De jongste Vink wordt vaak betiteld als misschien wel een van de beste middenvelders van de Tweede Divisie. Door de toegenomen concurrentiestrijd en de brede selectie is Wimilio niet altijd meer verzekerd van een plek in het basiselftal. Benieuwd wie er zaterdagmiddag wie moet feliciteren met de beste prestatie?

Na de intense topper tegen Quick Boys opnieuw dus een listige wedstrijd voor Spakenburg. Beide ploegen kennen elkaar goed. GVVV doet het met een vijfde plek op de ranglijst verdienstelijk en heeft misschien ook wel de wapens om het Spakenburg lastig te maken. Spakenburg zag ondanks het gelijke spel in Katwijk zijn voorsprong op de nummer twee De Treffers groeien tot vijf punten.

De Treffers gaat zaterdag op bezoek bij v.v. Noordwijk. De Duinwetering bewoners kregen deze week gemengd nieuws te verwerken. Doelman Lars Jansen en verdediger Toer Bouwman kondigde aan te vertrekken en zullen volgend seizoen de blauwwitte kleuren van Quick Boys verdedigen. Daar tegenover stond het positieve nieuws van de contractverlenging van bijna club-icoon Emiel Wendt. Noordwijk is de kampioen van de gelijke spellen in de Tweede Divisie. Iets wat zaterdag zomaar weer de uitslag zou kunnen zijn.

Rob van der LeijHHC Hardenberg11
Sem van DuijnQuick Boys8
Freddy QuispelACV Assen8
Cas DijkstraKoninklijke HFC7
Nick BroekhuizenQuick Boys7
Topscorers Betnation Divisie

Opmars

v.v. Katwijk gaat voor de tweede achtereenvolgende week naar Maassluis. Tegenstander Excelsior Maassluis pakte vorige week tegen 10 man van AFC een punt. Iets wat de thuisploeg tegen de regerend kampioen graag zou willen herhalen. Katwijk heeft met vier overwinningen op rij de weg naar boven gevonden. De verdediging die een paar weken geleden nog het zorgenkindje was van de Krom bewoners, heeft nu al vier competitiewedstrijd op rij de nul gehouden. Dorpsgenoot Quick Boys speelt voor de tweede keer achter elkaar thuis. Dit keer is Jong Sparta Rotterdam te gast op Nieuw-Zuid. Hopelijk verslikt Quick Boys zich niet voor de tweede keer deze competitie in een Jong ploeg. Na de zware bekerwedstrijd tegen NAC Breda was Jong Almere City de Katwijkers de baas.

Winter

Enige andere vraag die nog boven dit weekend hangt is, gaat de intredende winter nog roet in het eten gooien? De vele regenval van de afgelopen weken plus de vorst zullen de conditie van de diverse natuurgrasvelden er niet beter op gemaakt hebben. Wij zijn dus benieuwd of er dit weekend in Hardenberg, Lisse en Katwijk Zuid gespeeld kan gaan worden.