Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Derde Divisie B; Topduels in Woerden en Barendrecht

De grote vraag in de Derde Divisie B lijkt, wie kan SteDoCo bijhouden? De ploeg uit Hoornaar gaat zaterdag voor de 10e overwinning op rij in de thuiswedstrijd tegen v.v. Kloetinge. Daarnaast kan SteDoCo rustig toekijken hoe de naaste concurrenten het er in de onderlinge duels vanaf gaan brengen. In Woerden staan nummer twee UNA en nummer drie Sportlust’46 tegenover elkaar. In Barendrecht zijn dat nummer vier en zes, BVV Barendrecht en s.v. TEC.

Tweede periode

Het gat tussen de koploper SteDoCo en de eerste achtervolger is al zeven punten. Niet onoverbrugbaar maar toch een flinke kloof. Voor de meeste ploegen lijkt het er dus op dat zij zich moeten richten op een periodetitel om nog in aanmerking te komen voor promotie. Er zijn pas twee wedstrijden gespeeld in de tweede periode maar Sportlust’46heeft een goede start gemaakt. De ploeg van Jochem Twisker zal dat graag een vervolg willen geven in de thuiswedstrijd tegen UNA. De ploeg uit Zeelst heeft 1 puntje meer op de ranglijst. Tot de winterstop heeft de ploeg van Harrie Gommans nog een zwaar programma voor de boeg met Sportlust’46 en SteDoCo als laatste voor de winterstop. Ondertussen wordt er in Woerden al druk gewerkt aan de selectie van volgend jaar. De afgelopen weken hebben negen spelers hun contract verlengd en wordt er ook afscheid genomen van een vijftal spelers.

Ook Blauw Geel’38 is goed gestart in de tweede periode. De ploeg van trainer Maurice Verbunt, die deze week zijn contract met een jaar verlengde, scoorde nog de volle buit. Zondag krijgt Blauw Geel de oude club van Verbunt, RKSV Groene Ster op bezoek. De Limburgers hebben een moeilijk seizoen tot nu toe en verkeren in de onderste regionen van de ranglijst.

Steve SchalkwijkHSV Hoek16
Ben van den NieuwenhofBlauw Geel’38/JUMBO12
Joran SchroderSteDoCo9
Arwin van SoestSteDoCo8
Ricky van MierloHV&CV Quick7
Topscorers Derde Divisie B

Puntenaftrek

Deze week werd ook bekend dat AWC Wijchen bestraft is door de KNVB vanwege de schermutselingen na afloop van de wedstrijd tegen UNA. De Wijchenaren raken één punt kwijt en zagen bovendien twee mensen geschorst worden, waaronder trainer Lodewijk de Kruif. AWC en De Kruif maakte deze week ook bekend dat de samenwerking aan het einde van dit seizoen wordt beëindigd. Volgens beide partijen is sprake van een “mis match” tussen club en trainer. Zondag reist AWC af naar Den Haag voor de wedstrijd tegen Quick. Datzelfde Quick kreeg deze het bericht dat back Thomas van Haaften het volgend jaar een stapje hoger gaat proberen. De 21 jarige verdediger is de eerste nieuwe aanwinst van tweede divisie club Rijnsburgse Boys.