Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Blauw Geel ’38 heeft aan een half uur voldoende tegen JOS/Watergraafsmeer

Blauw Geel ’38 heeft een prima slotakkoord gegeven aan het kalenderjaar 2022. De Veghelaren legden JOS/Watergraafsmeer in het eerste half uur over de knie door maar liefst vier keer te scoren. De flitsende opening zorgde ervoor dat het laatste uur van de wedstrijd schriftelijk afgedaan kon worden, ware het niet dat na rust de score nog opliep naar een handvol goals, 5-0.

Blauw Geel ’38 schoot uit de startblokken en kon binnen een minuut het eerste gevaar stichten. Een afstandsschot van een meter of twintig door Emre Gurcuoglu werd overgetikt door Bas Schol. Vijf minuten later was het wel raak. Een mooie aanval via rechts en de bal kwam uit bij Lars Loermans, die hem teruglegde op de opkomende Jay van Boxtel, die doeltreffend kon uithalen, 1-0.

Blauw Geel doet opnieuw zaken

De thuisclub ging direct op jacht naar meer, maar pogingen van Koen van der Zanden, Lars Loermans en Robin Voets konden door doelman Schol onschadelijk gemaakt worden. Na ruim een kwartier moest de goalie van de Amsterdammers echter voor de tweede keer capituleren. Max Boonstoppel veroverde de bal op het middenveld en zag Ben van den Nieuwenhof diep lopen. Na een lange bal op maat kon de pijlsnelle vleugelspeler de 2-0 scoren.

JOS/Watergraafsmeer was aangeslagen, maar op dat moment nog zeker niet verslagen. Met name Richie Owusu-ansah kreeg meerdere mogelijkheden om de aansluitingstreffer op het bord zetten, maar vond telkens Jordy Zielschot op zijn weg. De Amsterdamse storm hield zo’n vijf minuten aan en bracht de thuisploeg wel even aan het wankelen, maar de 2-1 wilde niet vallen. De definitieve knock-out aan de andere kant kwam er wel.

Een snelle 3-0 en 4-0

Dave de Meij verlengde halverwege de eerste helft een voorzet van Ben van den Nieuwenhof en vergrootte de marge naar drie doelpunten. Niet heel veel later zelfs de 4-0. Een snelle voetbeweging van Dave de Meij zorgde er voor dat Van den Nieuwenhof weg was. Zijn voorzet kwam aan bij Loermans, die de kans wist te verzilveren. Een half uur op de klok en een 4-0 tussenstand, de nummer drie van de ranglijst was klaar met de Amsterdamse laagvlieger. Na rust kabbelde het duel dan ook naar het einde, maar niet voordat Koen van der Zanden kort voor tijd vanaf de strafschopstip voor het slotakkoord mocht zorgen.

IJzersterke eerste seizoenshelft

Dankzij de 5-0 zege gaat Blauw Geel ’38 als nummer drie de winterstop in en doet de ploeg van Niels van Casteren ook nog mee in de strijd om de tweede periode. Bovendien staat er na de jaarwisseling een heerlijk toetje op de rol: dan staat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht voor de KNVB Beker op het programma.

Dankzij dat sterke eerste half uur tegen JOS/Watergraafsmeer kon iedereen in Veghel een uurtje extra vooruitkijken naar dat historische duel.