Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Paul Kok: ,,Dit was de eerste stap om uit deze moeilijke fase te komen”

Drie nederlagen op rij doen wat met een ploeg, ongeacht hoeveel ervaring er ook in die ploeg zit. Dat is goed te zien gedurende die negatieve serie, maar misschien nog wel beter op het moment dat die serie doorbroken wordt. ,,De winterstop komt op een goed moment,” bekende Paul Kok dan ook na de moeizame overwinning bij Jong Volendam, om vervolgens uit te leggen dat de winteronderbreking vooral aangegrepen moet worden om het dalletje, waarin Katwijk zich bevond, definitief achter zich te laten.

Kok, die de honneurs waarnam als linksback vanwege een blessure van Joey Ravensbergen, vond het veldspel van Katwijk meer dan acceptabel. ,,We komen ook tot voldoende kansen. Maar omdat ze niet benut worden maak je het jezelf enorm lastig.” Mede doordat Katwijk in defensief opzicht weinig weggaf was het ene doelpunt van Ahmed el Azzouti, kort voor rust, voldoende om weer eens drie punten bij te schrijven en de negatieve reeks te doorbreken.

,,Dit was de eerste stap om uit deze fase te komen,” erkent Kok. De vervolgstappen moeten in de komende, voetballoze, periode worden gezet. ,,We moeten de winterstop gebruiken om ons mentaal en fysiek weer op te laden, zodat we in 2023 weer vol gas kunnen geven en de jacht op de teams boven ons kunnen openen.”

In de week voorafgaand aan de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar werd bekend dat Kok ook komend seizoen bij Katwijk speelt. ,,Ik kom veel aan spelen toe, we hebben een goede groep en de club is fantastisch,” verklaart de verdediger de verlenging van zijn contract.

Op de vraag waarom er slechts met één jaar verlengd is als de tevredenheid zo groot is, heeft Kok geen antwoord. ,,Die vraag zou je aan Cees Bruinink moeten stellen,” besluit hij met een knipoog.